"آیران قایران" سوپی دلچسب برای روز‌های گرم

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،شهنازگل یکی از شهروندان شهرستان ترکمن در مورد این غذا می‌گوید: آیران قایران نوعی سوپ برنج است که طرفداران زیادی دارد و به دلیل در دسترس بودن مواد آن، در همه فصل‌های سال پخته می‌شود.

او گفت: این غذا طبعی سرد دارد و برخی از ترکمن‌ها به آن اوسنه قانیان نیز می‌گویند.

شهناز گل ادامه داد: برای پخت این سوپ به یک لیوان برنج نیم دانه، سیر ۲ حبه، مقداری سبزی معطر و کمی اسفناج، عدس، گوشت گوساله یا گوسفندی ۲۰۰ گرم و ماست به اندازه یک لیوان نیاز است.

او گفت:ابتدا برنج نیم دانه را شسته و به مدت نیم ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورد.

گوشت را همراه با سیر و کمی روغن تفت داده و بعد از آن سبزی و اسفناج را اضافه کرده و تفت می‌دهیم.

بعد از آن نیم دانه را اضافه کرده و سپس عدس را نیز اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه همه مواد با هم تفت داده شد آب به میزان لازم را به موادمان اضافه می‌کنیم.

هر چقدر برنج نرم‌تر شود کیفیت سوپ بهتر می‌شود و بعد از اینکه مواد پخته شد و لعاب داد باید به صورت یکنواخت هم زده شود و بعد از آن ماست را اضافه می‌کنیم.

غذای ما باید به مدت ۵ ساعت با شعله ملایم بپزد و غلیظ شود.

انتهای پیام/م