شناسایی کانون‌های گردو غبار شدید در خراسان رضوی

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در نشست کارگروه مقابله با گرد و غبار گفت: کانون‌های گرد و غبار با شدت زیاد و خیلی زیاد در خراسان رضوی شامل ۶ منطقه در غرب شهرستان سبزوار، شمال شهرستان گناباد، شمال شرق شهرستان بجستان، جنوب شهرستان رشتخوار و خواف و شرق شهرستان تایباد پراکنش دارند.

او  با اشاره به اینکه  شهرستان‌های تربت جام، تربت حیدریه، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن تنها دارای کانون‌های داخلی فرسایش بادی، توفان ماسه و گرد و غبار با کلاس کم هستند. افزود: عمده کانون‌های گرد و غبار با شدت کم و متوسط استان در شهرستان‌های سرخس، نیشابور، سبزوار، داورزن، بردسکن، خلیل آباد، کاشمر، مه ولات، تربت حیدریه، رشتخوار، بجستان، گناباد، خواف، تایباد و تربت جام پراکنده هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: به استناد ماده ۳ آیین نامه اجرایی مقابله با پدیده گرد و غبار، سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است با همکاری سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان هواشناسی خاستگاه داخلی و خارجی تولید گرد و غبار را شناسایی و اقدامات اجرایی و اطلاعات لازم را به دستگاه‌های ذیربط اعلام کند که براین اساس مطالعات منشاءیابی داخلی گرد و غبار در خراسان رضوی انجام گرفته است.

همتی بیان کرد: به منظور تهیه نقشه واحد کاری از نقشه واحد‌های زمین شناسی سطحی کشور، ۲۱۸ واحد کاری به مساحت پنج میلیون و ۹۲۸ هزار و ۲۹۲ هکتار به منظور بازدید میدانی در خراسان رضوی انجام گرفته است.

او تصریح کرد: شاخص فرسایش پذیری پوشش گیاهی در خراسان رضوی تحت تأثیر کشت و کار در اراضی کشاورزی، باغ‌ها و پوشش‌های طبیعی است، به طور نسبی فرسایش پذیری پوشش گیاهی در کلاس شدیدتر در شهرستان‌های غربی و جنوبی استان به مساحت پنج میلیون و ۲۹۸ هزار هکتار معادل ۸۶.۴۷ درصد از کل مساحت استان است.


بیشتر بخوانید


 

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تأکید کرد: بیشترین مقدار شاخص فرسایش پذیری سنگفرش در حواشی شهر‌ها و روستا‌های خراسان رضوی و کانون‌های جمعیتی مربوط به کشاورزی و مناطق و پهنه‌های توسعه یافته ماسه‌ای است و از لحاظ شاخص فرسایش پذیری سنگفرش اراضی به ترتیب ۸۷ درصد در کلاس کم، هفت درصد در کلاس متوسط، ۲۱ درصد در کلاس زیاد و پنج درصد در کلاس شدید قرار دارد.

همتی اظهار کرد: اراضی دارای فرسایش پذیری با کلاس متوسط و زیاد به طور عمده در شهرستان‌های سبزوار، گناباد، خواف، بردسکن، سرخس، داورزن، مه ولات و رشتخوار و به صورت پراکنده با مساحت کم و محدود در شهرستان‌های تایباد، تربت جام، مشهد، نیشابور، فیروزه، خوشاب، جوین و جغتای قرار دارد.


انتهای پیام//ح. ص