روستایی با دو شورا در دل کرمان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با توجه به نزدیکی به انتخابات شورا‌های شهر و روستا بد نیست بدانیم شورا‌ها در روستا‌ها ایجاد می‌شوند تا علاوه بر انتخاب دهیار فعالیت‌های عمرانی و زیر بنایی در روستا بیشتر شود و به اصطلاح اعضای شورا زبان مردم و نماینده مردم برای رسیدن به امکانات و حقشان شوند.

در این بین خیلی از روستا‌ها با هم ادغام می‌شوند تا بزرگتر شده و در انتخابات امکانات دریافت کرده و منطقه شان پیشرفت و اعتبار بیشتری داشته باشد.

اما در این میان، یک روستا در استان کرمان از توابع شهرستان راور به نام حرجند از یک روستا به دو روستا تبدیل می‌شود روستایی که جدید ایجاد می‌شود رقعه نام می‌گیرد و مردم همچنان از یک راه، یک آب و برق و حتی یک قبرستان استفاده می‌کنند، اما تنها چیزی که به آن‌ها اضافه شد دو شورا است و البته بحث و جدل بین مردم دوروستا که تا چندی قبل با هم مشکلی نداشتند.

این دو روستا به وسیله یک رودخانه از هم جدا شده اند و به دلیل این که تعداد خانوار‌ها کم شده بودجه قابل توجه‌ای برای عمران و آبادانی ندارند.

ابراهیمی از اهالی روستای حرجند در این باره  گفت: روستای ما حرجند با وجود اینکه یک روستا است، اما به دو قسمت بالای ده که حرجند نام دارد و پایین ده که رقعه نامیده می‌شود تقسیم شده و دو شورا برای آن در نظر گرفته اند.

او با ابراز نارضایتی از این موضوع افزود:  با وجود اینکه شبکه آب، برق و گاز این دو روستا یکی است، اما این اتفاق افتاده و این روستا دو شورا دارد .

از صحبت های مردم این گونه برداشت می شود که حرجند جمعیت بیشتری داشته اما تصمیماتی گرفته شده تا جمعیت کمتر به نظر برسد و در این راه روستا به دو قسمت تقسیم می شود.

روستایی با دو شورا در دل کرمان

 یکی از اعضای شورای روستای حرجند در این رابطه گفت: یک رودخانه فصلی به عرض ۳۰ متر از وسط روستای حرجند می‌گذرد که این روستا را به دو قسمت تقسیم می‌کند قسمتی در غرب رودخانه و قسمتی در شرق آن و رقعه قسمتی از روستای حرجند می‌باشد که از آن جدا شده است در صورتی که شبکه برق، آب و گاز، قبرستان ،مدرسه و... آن‌ها مشترک است.

این عضو شورای روستای حرجند اظهار کرد: در سال ۹۰ به دلایلی عده‌ای نامه‌ نوشتند به مسئولان استانی که رقعه از حرجند جدا شود.

او بیان کرد: با این اقدام حرجند به حدنصاب جمعیت نرسید و به جمعیت زیر ۱۰۰۰ نفر رسانده شد و به نوعی شرایط بخش شدن را از دست داد.

 یکی از اعضای شورای روستای حرجند تصریح کرد: از سال ۹۰ تا کنون حرجند و رقعه متضرر شده و بودجه‌ای به رقعه اختصاص نیافته است.

او بیان کرد: ما مدت ها است که پیگیر این موضوع بودیم  و از طریق استانداری نیز پیگیری کرده و کارشناسان تقسیمات کشوری نیز اذعان کردند که این تصمیم غیر منطقی بوده و تصمیم اشتباه گرفته شده است، اما چون کد آبادی گرفته باید این کد باطل شده و در نهایت دو شورا باهم ادغام شوند، اما بعد از گذشت چند سال و پیگیری‌های انجام شده هنوز به نتیجه‌ای نرسیده ایم.

روستایی با دو شورا در دل کرمان

مالک اژدری فرماندار راور هم گفت: ایجاد دهستان، شهر و بخش از ادغام چند روستا و... در تمرکز، تخصیص و رشد اعتبارات و امور بهداشتی، عمرانی، ورزشی و آموزشی آن‌ها نیز تاثیر گذار است.

اژدری در رابطه با وضعیت حرجند و رقعه گفت: این مطلب به تقسیمات کشوری مربوط بوده و نظر آن‌ها ملاک می‌باشد.

او افزود: از نظر قوانین زمانی که‌ بخواهد دهستان ویا الحاق روستا‌ها انجام شود مواردی از جمله؛ جمعیت، تعداد خانوارها، زیر ساخت‌ها و... در آن دخیل است.

اژدری ادامه داد: برای ادغام حرجند و رقعه نظر اهالی و شورا‌های اسلامی روستاها نیز تاثیرگذار است که البته بیشتر پیگیر موضوع هستند و بسیاری از نامه‌ها نیز از طریق فرمانداری به تقسیمات کشوری ارسال شده است.

او گفت: در صورت خواست اکثریت برای الحاق این دو روستا باید روال قانونی آن طی شود، اما با توجه به بالا بودن تعداد درخواست‌ها این فرایند زمان بر خواهد بود.

فرماندار راور بیان کرد: ما تمام تلاشمان را می کنیم که بر اساس خواست  مردم و نمایندگان آن‌ها در شورا‌ها و انجام روال قانونی اقدام شود.

اژدری در پایان گفت: اقدامات و پروژه‌های عمرانی خوبی در روستا‌های بخش مرکزی و کوهساران (آسفالت معابر و راه ها، لایروبی قنوات، ساخت مخازن و لوله گذاری آب، ساخت مسکن و...) انجام شده است.

روستایی با دو شورا در دل کرمان

 روستاها با هم ادغام می شوند تا رشد کنند و افزایش جمعیت به دریافت اعتبارات کمک کند حال باید دید مسئولان باز کی این دو روستا را ادغام خواهند کرد کاری که با کمی کارشناسی و دقت می توانست اتفاق نیفتند و باعث دعوا بین اهالی این دو روستا نشود موضوعی که هم اکنون مردم این روستا را به آن دچار کرده و همچنان ادامه دارد.

گزارش از سمانه کارگر زاده

انتهای پیام/ی