رییس کل دادگستری استان کرمان:
کرمان، خط مقدم امنیت کشور است
کرمان، خط مقدم امنیت کشور است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد، رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست مشترک با روسای سابق و جدید اداره کل زندان‌های استان کرمان از استان کرمان به عنوان استانی امنیتی و خط مقدم امنیت کشور یاد کرد و گفت: استان کرمان به عنوان آوردگاه و نبردگاه مبارزه با مواد مخدر، هزینه‌های سنگینی را در راه مبارزه با این پدیده شوم پرداخت کرده و می‌کند.

او  افزود: بخشی از هزینه‌های استان کرمان در مسیر مبارزه با مواد مخدر در حوزه قضایی و زندان‌ها است و از این رو شرایط زندانیان در استان کرمان با سایر نقاط کشور تفاوت دارد.

موحد با بیان این مطلب که مدیریت زندان‌های استان کرمان کار دشواری است و نیاز به تلاش شبانه روزی دارد، گفت: استان کرمان بنا به اقتضائات خود از جمله گستردگی جغرافیایی، قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر، بافت اجتماعی پیچیده، ورود غیرمجاز اتباع بیگانه از استان‌های شرقی و غیره، وضعیت متفاوتی در حوزه مدیریت زندان‌ها دارد.

او با اشاره به این مطلب که رمضان امیری، مدیرکل سابق زندان‌های این استان از چهره‌های نام آشنا، ارزشی، خدمتگزار به نظام و آرمان‌های شهدا، خدوم و توانمند هستند، تاکید کرد: در دوره مدیریت مدیرکل زندان‌های استان کرمان، گام‌های بزرگی برای بهبود وضعیت زندان‌های این استان برداشته شده است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان بر تلاش برای تحقق اهداف و ماموریت‌های قوه قضاییه در چارچوب سند تحول قضایی در دوره مدیریتی جدید اداره کل زندان‌های استان کرمان تاکید کرد و ادامه داد: دستگاه قضایی با هدف خدمت به جامعه و نظام اسلامی، همراه مجموعه زندان‌ها است و باید در قالب یک تیم منسج، هماهنگ و مسلط بر اوضاع در مسیر پیشبرد اهداف کار کرد.

او تصریح کرد: با توجه به پهناور بودن استان کرمان، باید مجموعه‌ها و ظرفیت‌های مختلف به کار گرفته شود تا کار به خوبی پیش رود و در مسیر اجرای سیاست‌های کلی قوه قضاییه همراه و هنگام با سایر استان‌های کشور حرکت کنیم.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: با شیوع بیماری کووید ۱۹، تلاش گسترده‌ای برای جلوگیری از ورود این ویروس به بند‌های بسته زندان‌های استان کرمان انجام شد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل زندان‌ها و دستگاه قضایی تاکنون موردی از ورود این ویروس به زندان‌های استان وجود نداشته است و با این اقدام برای توسعه امنیت زندان‌ها نیز حرکت شده است.

او با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های بسیج و سپاه برای آزادی زندانیان آبرومند و نیازمند، عنوان کرد: در حوزه آزادسازی زندانیان از هفته بسیج تا سالروز شهادت سردار سلیمانی با همراهی فرمانده سپاه ثارالله و پیگیری‌های مدیرکل زندان‌ها و ستاد دیه، زمینه آزادی بالغ بر ۱۳۸ نفر از زندان‌های استان کرمان فراهم شد و در مراحل بعدی اجرای این طرح نیز مددجویان زیادی از زندان‌های استان آزاد شده اند.

موحد بیان کرد: برای نخستین بار در سطح کشور، زمینه جلب همکاری شرکت‌های بزرگ اقتصادی استان با سازمان زندان‌ها و ستاد دیه، به منظور ایجاد زمینه آزادی محکومان جرایم غیرعمد و مالی فراهم شده است.

او نتایج حاصل شده در پیشبرد امور زندان‌ها و کمک به زندانیان را نتیجه اراده جمعی و کار تیمی دانست و گفت: ایجاد هیئت‌های حل اختلاف برای آزادی زندانیان نیز کار بزرگی بوده که در استان کرمان محقق شده است.

رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: با توجه به اینکه راهبرد اصلی سند تحول قضایی، اصلاح و تربیت مددجویان با استفاده از ظرفیت‌های مدنی است می‌توان گفت که زندان‌های استان کرمان قبل از ابلاغ سند تحول قضایی، گام‌های بلندی در این زمینه برداشته اند و نمونه‌ای از این اقدامات، ورود هیئت‌های مذهبی در زندان‌ها و عزاداری‌های ماه‌های محرم بوده است.

او با اشاره به اینکه معطل ماندن ظرفیت‌ها پذیرفتنی نیست، گفت: باید از ظرفیت‌های حاکمیتی برای تحقق اهداف قوه قضاییه در مسیر کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و استفاده حداقلی از ساز و کار زندان، اصلاح و تربیت مددجویان زندان‌ها و حمایت پس از خروج استفاده حداکثری انجام شود.

موحد بر استفاده از تجربیات گذشته در زمینه مدیریت زندان‌های استان نیز تاکید کرد و گفت: اقدامات حوزه حمایت زندانیان، حرفه آموزی، اشتغال و غیره باید در سطح زندان‌های استان کرمان توسعه یابد.

رمضان امیری، مدیرکل سابق زندان‌های استان کرمان نیز گفت: موفقیت‌های حاصل شده در مجموعه زندان‌ها را حاصل همراهی و پشتیبانی دستگاه قضایی می‌دانیم.

سید مجتبی حسینی، مدیرکل جدید زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز گفت: امید داریم در مقطع خدمتی در استان کرمان ماموریت‌های مورد نظر سازمان زندان‌ها و دستگاه قضایی را به خوبی اجرایی کنیم.

انتهای پیام/ م