در خراسان رضوی کلید خورد؛
طرح توان افزایی و خودارزیابی سمن‌های محیط زیستی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ژیلا آقایی معاون آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست طرح توانمند سازی سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی گفت: سند خودارزیابی سمن‌های محیط زیستی کشور کاری ارزشمند و به پیشنهاد سازمان‌های مردم نهاد و مطابق با استاندارد‌های بروز دنیا تدوین شده است و کاری مشترک مابین سمن‌ها و دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان به عنوان تسهیل گر به شمار میرود.

او افزود: این سند در قالب  ۸ معیار و ۶۵ شاخص و مطابق با معیار‌های بروز جهانی تدوین و بومی سازی شده و یکی از جامع‌ترین اسناد خود ارزیابی موجود به شمار می‌رود.

معاون آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همکاری‌های مشترک سمن‌ها و سازمان محیط زیست از طریق برقراری ارتباط موثرتر فی مابین میتواند دارای اثرات قابل توجهی باشد و بسیاری از فعالان محیط زیست با بهره مندی از تجربه پیشکسوتان این عرصه به صورت نظام‌مند میتوانند در تحقق اهداف مشترک و مشخص برای پیشبرد رسالت محیط زیستی موثرتر واقع شوند.

طرح‌های نوین سمن‌ها


تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بسیاری از چالش‌های محیط زیستی و زیرپوستی کلانشهر مشهد با حساسیت‌های سمن‌های استان مطرح و از سوی متولیان محیط زیست مدیریت شده اند.

او افزود:خراسان رضوی با وجود شاخص‌های فرا استانی در حوزه مشارکت‌های زیست محیطی و ورود به طرح‌های نوین مشارکتی همچون طرح محیط یار مزرعه برای مدیریت و کاهش خسارات وارده از حیات وحش به مزارع، طرح بانوی سبز برای بهره‌مندی از پتانسیل آموزشی بانوان، طرح سبزآموز برای تقویت تفکر زیست محیطی و مسئولیت پذیری دانش آموزان درقبال محیط زیست، استانی موفق در حوزه مشارکت زیست محیطی به شمار می‌رود.

 مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: استان خراسان رضوی در موضوع تولید محتوا و پشتیبانی کتاب انسان و محیط زیست و ورود به موضوع توانمند سازی سمن‌ها و فعالان محیط زیستی سراسر کشور از طریق برگزاری هفت کارگاه آموزشی در موضوعات مدیریت پسماند شهری، تجارت کربن، چالش‌های طبیعت گردی، فرسایش و سلامت خاک، آلودگی هوا به عنوان بحران کلانشهر ها، معرفی گونه‌های آندمیک ایران و مدیریت پایای آب در سال گذشته  بوده است.

انتهای پیام//ف. غ