راه اندازی واحد‌های تکثیر و پرورش تیلاپیا در بافق

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، علی اکبر رحمتیان رئیس جهاد کشاورزی بافق گفت: با راه اندازی دو واحد تکثیر و پرورش تیلاپیا در بافق، تولید این ماهی به سالانه بیش از ۷۶۰ تن افزایش می‌یابد.

او افزود: این واحد‌ها به همت بخش خصوصی احداث شده و هر کدام سالانه بیش از سه میلیون تن بچه ماهی تیلاپیا را تکثیر می‌کند.

رحمتیان گفت: از سال گذشته اخذ مجوز این واحد‌ها انجام شده  و به زودی کار خود را آغاز می‌کنند.

رئیس جهاد کشاورزی بافق بیان داشت: این واحد‌ها به دو روش بیوفلاک و راس (پرورش متراکم) عملیات تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا را انجام می‌دهند.

رحمتیان تصریح کرد: از سال گذشته با فراهم شدن شرایط احداث واحد‌های جدید بیش از ۵۰ میلیارد تومان برای احداث این مراکز به بخش خصوصی و بخشی از طریق تسهیلات جهاد اختصاص یافته است.

او بیان داشت: میزان مصرف آب در این روش‌های تکثیر و پرورش حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

رئیس جهاد کشاورزی بافق گفت: ایجاد کارگا‌های فرآوری تیلاپیا و تولید فیله و فرآورده‌های دیگر این ماهی به منظور ایجاد اشتغال بیشتر در دستور کار است.

تیلاپیا مهمترین ماهی پرورشی در قرن ۲۱ است و نخستین ملت‌هایی که دست به پرورش این ماهی زدند چینی‌ها و مصری‌ها بودند. گونه‌ای که حدود ۱۲ سال پیش از شرق آفریقا زیستگاه اصلی اش به دل کویر بافق آمد اما امروز یعنی اواخر قرن بیست و یک روزگار بهتری را می‌گذراند و بیش از یکصد کشور دنیا به پرورش آن پرداخته اند.

کویر سخاوتمند بافق هم قرار است آرامشی برای تکثیر تولید و پرورش این ماهی باشد و ورود بخش خصوصی به این ماجرا در کویر بافق افق آینده تولید این ماهی را روشن‌تر کرده است.

مزارع تکثیر و پرورش کاملا علمی در حال احداث و یا تکمیل است، با تکمیل این واحد‌ها تولید این ماهی در بافق ۱۱ برابر افزایش پیدا می‌کند، با این حال هنوز برخی پرورش دهندگان پیچ و خم‌های مجوز زیست محیطی را می گذرانند.

رفع این موانع و در کنار آن ایجاد زنجیره فرآوری این ماهی علاوه برکارآفرینی، مصرف کشور را هم به سرانه مصرف ماهی در جهان یعنی سالانه بیش از ۲۱ کیلوگرم نزدیک می‌کند.

انتهای پیام/و