محسن شریفی، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وجود مقاله علمی پژوهشی در رساله دکتری اظهار کرد: در آئین نامه دکتری یک بندی وجود دارد که در آن کفایت دستاوردهای پژوهشی دانشجویان دکتری برای انجام رساله خود چاپ حداقل یک مقاله علمی است.
او افزود: تنها مقاله علمی ملاک دستاوردهای پژوهشی رساله دانشجویان دکتری نیست، بلکه تاییدیه ثبت اختراع میتواند جایگزین مقاله علمی برای آنان شود و این حداقل چیزی است که از دانشجویان دکتری و استاد راهنما خواسته شده تا به عنوان دستاورد پژوهشی رساله در نظرگرفته شود و این موضوع شرط دفاع از پایان نامه است.
شریفی با بیان اینکه خیلی از پایان نامهها و رسالههای دانشجویان ظرفیت و استعداد بیش از یک مقاله خوب را دارند، تاکید کرد: حذف مقاله علمی از رساله دکتری به نفع کشور نیست؛ در سیاستهای کلان باید با استفاده از توانمندی این نوع مقالات رتبه و جایگاه علمی کشور را در دنیا حفظ کرده و ارتقا ببخشیم.
او درباره رای اخیر دیوان عدالت مبنی بر حذف مقالات علمی از رساله دکتری گفت: داشتن مقاله در دو مرحله خلاصه میشود؛ مقالات در مرحله اول پس از بررسی توسط نشریات و داوری در صورت تایید مورد پذیرش قرار گرفته و گواهی پذیرش برای انتشار دریافت می کنند و در مرحله دوم (یعنی پس از پذیرفته شدن) وارد مرحله حروفچینی و انتشار می شوند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم تصریح کرد: مقاله پذیرفته شده در رساله دکتری نهایتا به چاپ خواهد رسید و به منظور سریعتر شدن فرآیند تسویه حساب و فارغ التحصیلی دانشجویان همان گواهی پذیرش کفایت میکند بنابراین شرط داشتن یک مقاله در رساله دکتری تغییر نکرده و مرحله چاپ را در اختیار دارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/