۵٠٠ هکتار پنبه در سیستان و بلوچستان کشت می‌شود

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،ابراهیم هزار جریبی مجری طرح پنبه کشور در نشست توسعه پنبه سیستان و بلوچستان اظهارداشت: اراضی کشاورزی شهرستان‌های ایرانشهر، بمپور، دلگان و خاش در اولویت کشت پنبه امسال قرار دارند.

او تاکید کرد: مشارکت شرکت‌های کشت و صنعت در کشت پنبه و راه‌اندازی مجدد بافت بلوچ ایرانشهر فرصت مناسبی است تا کشت پنبه در سیستان و بلوچستان توسعه یابد.

مجری طرح پنبه کشور ادامه داد: راه‌اندازی صنایع پس از تولید نیز در برنامه کاری وزرات جهادکشاورزی است تا کشاورزان بدون دغدغه نسبت به کشت پنبه اقدام کنند.

او  بیان کرد: براساس سیاست‌های ستاد اقتصاد مقاومتی و برنامه سال جهش تولید تقاضای برای توسعه کشت پنبه در کشور افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود سطح کشت پنبه کشور از ٩٩ هزار هکتار امسال به ١٢٠ هزار هکتار در سال آینده ارتقا یابد.

سیستان وبلوچستان به لحاظ داشتن آب و هوای مرطوب و گرم به ویژه در قسمت جنوب بیشترین میزان تولید میوه های گرمسیری از جمله موز، انبه، گوواوا، پاپایا و نارگیل را به خود اختصاص داده که علاوه بر ارزش غذایی ارزش دارویی خاصی نیز دارند.

این استان از نظر آب و هوایی متفاوت است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.

مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.

در این راستا استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی کشور به حساب می آید به طوری که در تمام فصول سال امکان کشت انواع محصولات در آن وجود دارد.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده به طوری که هم اینک از ۸۰ هزارهکتار باغات استان هشت هزار هکتار آن به کشت انواع میوه های گرمسیری اختصاص دارد.

انتهای پیام/ع