تولید محصولات کشاورزی براساس نیاز بازار مدیریت شود

تولید محصولات کشاورزی براساس نیاز بازار مدیریت شود

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در جلسه بررسی تسهیلات و خرید تضمینی کشمش ملکان گفت: وقتی محصولی تولید می‌شود به طور مسلم برنامه‌هایی برای بازار آن در نظرگرفته می‌شود.

او با بیان اینکه تحریک کننده بازار، تولید است گفت: اگر بازرگانی محصولات کشاورزی به درستی ساماندهی شود هرگز در تولید محصول با مشکل مواجه نخواهیم شد.

او افزود: اگر تولید کننده از فروش محصول خود اطمینان حاصل کند، هرگز در تولید محصول برای افزایش بهره وری درنگ نخواهد کرد و بر این اساس از انواع خدمات فنی مهندسی استفاده خواهد کرد.

فتحی گفت: در برنامه ریزی‌های آینده وزارت جهادکشاورزی، خرید تضمینی برخی محصولات و نگاه به مدیریت بازار باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به سیاست صادرکنندگان و مدیران کارخانجات افزود: همواره هدف، کسب منفعت است، اما همیشه بالا بردن قیمت موجب کسب سود نیست و هموار کردن راه‌های صادرات و تولید محصول مناسب و ایجاد رونق اقتصادی می‌تواند در کسب سود تاثیرگذار باشد.

او به مشکلات بازار کشمش پرداخت و گفت: عوامل متعددی در بازار خرید و فروش کشمش موثر هستند و با توجه به اینکه این محصول صادراتی است، به دلیل بیماری کرونا صادرات به کندی صورت گرفته و از سوی دیگر کارخانه‌های صادر کننده نیز به دلیل عدم امکان صادرات، خرید این محصول را متوقف کرده اند.

فتحی به مفهوم انواع خرید تضمینی، حمایتی و توافقی اشاره کرد و گفت: خرید تضمینی همان خرید محصول با در نظر گرفتن قیمت تمام شده  است و برای جلوگیری از متضرر شدن بهره برداران و کشاورزان انجام می‌گیرد و کوچکترین سودی برای تولید کننده ندارد و این کار زمانی انجام می‌شود که تولید کننده نمی‌تواند محصول خود را به قیمت‌های بالاتر بفروشد.

او  با اشاره به خرید حمایتی گفت: در این حالت دولت برای جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان، با مکلف کردن یکی از تشکل‌ها برای خرید اقدام کرده و با سود خیلی کم محصول را از کشاورزان می‌خرد و ضرر آن از طریق منابع دولتی تامین می‌شود.

او  در مورد خرید توافقی گفت: همانطور که از نامش پیداست بعد از بررسی کیفیت و بازار محصول در مورد قیمت توافقی صورت می‌گیرد و جهاد کشاورزی با برنامه ریزی‌ها و تشریح صورت مساله در جلسات اتاق بازرگانی و تعیین خریدار اقدام به خرید می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با خرید کشمش شهرستان ملکان گفت: تلاش بر این است که بخشی از خرید به صورت توافقی و بخشی دیگر به صورت حمایتی انجام شود و این مشکل در جلسه اتاق بازرگانی استان بررسی خواهد شد و بعد از یافتن راه حل و مشخص شدن خریدار، مشکل رفع می‌شود.

انتهای پیام/ک