راه های تقویت عملکرد سیستم ایمنی کدام است؟

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مصطفی نچواک متخصص تغذیه در ارتباط با اصول تغذیه در دوران کرونا گفت : گلبول‌های سفید بدن برای تکثیر خود و تولید آنتی بادی برای مقابله با عوامل عفونی نیاز به مقادیر کافی انرژی و پروتئین دارد که موادی همچون تخم مرغ، گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، لبنیات و حبوبات منابع با ارزش تامین پروتئین برای بدن هستند.

او گفت : در این روز‌های کرونایی باید به میزان کافی ویتامین D دریافت نمایید، نور خورشید منبع اصلی تامین این ویتامین است که با توجه به شرایط موجود امکان دریافت روزانه آن وجود ندارد.

نچواک افزود: می‌توان نیاز به این ویتامین را با دریافت مکمل ویتامین D و یا با استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D دریافت کرد.

 این متخصص تغذیه گفت: اسیدفولیک نیز یکی از ویتامین‌های ضروری برای ساخت سلول‌های ایمنی بدن است. این ویتامین را می‌توان از حبوبات و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، بروکلی و کلم دریافت کرد.

او ادامه داد: دریافت کافی روی و سلنیوم برای عملکرد سیستم ایمنی بدن و تنفس، کاملا ضروری است که از منابع غنی آن‌ها می‌توان به آجیل ها، گوشت، سبزیجات برگ سبز و حبوبات اشاره کرد.

 نچواک افزود: باید در این روز‌ها از مصرف غذا‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کرد.

این متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب همراه با کمی آبلیمو یا عرق نعنا، بیدمشک و آویشن می‌تواند سیستم ایمنی بدن افراد را مقاوم کند.

او افزود: به افراد بزرگسال مصرف روزانه حداقل سه واحد گروه سبزیجات و حداقل سه واحد گروه میوه‌های ذکر شده توصیه می‌شود.

 نچواک ادامه داد: در هنگام انتخاب میوه‌ها از انواع رنگی آن مانند انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت استفاده نمایید. (هر واحد میوه یک عدد و هر واحد سبزی یک لیوان است.). در وعده‌های غذایی به میزان کافی از کربوهیدرات استفاده کنید، غلات کامل و نان‌های سبوس دار را جایگزین نان‌های سفید، شیرینی‌ها و قند و شکر نمایید.

این متخصص تغذیه به افراد دیابتی توصیه می‌کند که قند خون خود را به دقت کنترل کنند.

او افزود: به میزان کافی ویتامین C دریافت نمایید، پرتقال، نارنگی، لیمو، کیوی، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و سایر سبزیجات منبع خوبی از این ویتامین می‌باشند. این مواد غذایی بهتر است به صورت تازه و خام مصرف گردند. مصرف روزانه یک عدد پرتقال، کیوی یا لیمو شیرین نیاز به این ویتامین را تأمین می‌کند.

 نچواک گفت: باید به میزان کافی ویتامین A را برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مصرف کنیم. گوشت بوقلمون، زرده تخم مرغ، جگر، کدو حلوایی، هویج، کلم بروکلی ولبنیات از منابع غنی این ویتامین می‌باشند و نکته مهم اینکه مواد غذایی مانند گوشت و تخم مرغ باید کاملا به صورت پخته استفاده شود .

انتهای پیام/د