نایب رئیس انجمن قطعه سازان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
ساخت قطعات الکترونیکی در داخل کشور به صرفه نیست

مهدی مطلب زاده نایب رئیس انجمن قطعه سازان در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ترخیص قطعات از گمرک، گفت: قطعات رسوب کرده در گمرک موجب شده‌اند که در حال حاضر ۸۰ هزار خودرو در کف کارخانه بمانند و در نتیجه غیر تجاری شوند. 

او بیان کرد: بخشی از این قطعات که در گمرکات مانده و رسوب کرده‌اند، متعلق به خودروسازان است که برای تکمیل خودرو به آن نیاز دارند و البته در داخل کشور نمی‌توانیم آن‌ها را تولید کنیم و بخشی هم مربوط به مواد اولیه و اجزایی است که قطعه سازان برای تولید قطعه لازم دارند.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان اظهار کرد: قطعاتی که در داخل ساخته نمی‌شوند شامل قطعات تک هستند، این قطعات در داخل کشور تولید نمی‌شوند چرا که تکنولوژی آن‌ها وجود ندارد و البته سرمایه‌گذاری برای ساخت آن هم انجام نشده است و از طرفی داخلی سازی آن نیز به صرفه نیست. 


بیشتر بخوانید


ساخت انگشت شمار قطعات الکترونیکی در دنیا

مطلب زاده گفت: فرض کنید قطعات ریز الکترونیکی در دنیا با تعداد انگشت شماری توسط سازندگان تولید می‌شوند و در کل دنیا توزیع می‌شوند، برای مصرف داخلی سرمایه گذاری در این زمینه غیر اقتصادی است و بنابراین این کار انجام نمی‌شود.

به گفته این مقام مسئول این قطعات اگر ترخیص شوند طبعا هر خودرویی که در کف کارخانه است، تجاری می‌شود و باعث کاهش التهابات در بازار خودرو می‌شود.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان تصریح کرد: ترخیص قطعات مانده در گمرکات باعث افزایش تولید خودروسازان می‌شود که با افزایش عرضه خودرو در بازار، نوسان قیمت‌ها به پایان خواهد رسید. برآوردها نشان می‌دهد که سالانه ۴ میلیارد دلار ارز برای صنعت خودرو لازم است.

این مقام مسئول در پایان گفت: اکنون در گمرکات مواد اولیه و قطعات جزء مانده است که باید ترخیص شوند، اما به سهولت ارز تخصیص پیدا نمی‌کند و بنابراین تیراژ خودروها کم می‌شود. آمریکا با اعمال تحریم‌ها واردات را بسته و همین عامل مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. 

انتهای پیام/