در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
تأثیر میزان کتابخانه‌های کشور بر افزایش انگیزه مردم برای کتابخوانی

کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره تأثیر متناسب نبودن تعداد کتابخانه‌ها با جمعیت کشور گفت: میزان کتابخانه‌های کشور نه تنها در افزایش انگیزه‌ کتابخوانی مردم تأثیر دارد؛ بلکه می‌تواند در افزایش سطح فرهنگی و تخصصی جامعه نقش موثری داشته باشد. افسوس که علیرغم گذشت بیش از چهار دهه مسئولان فرهنگی ما در زمینه افزایش تعداد کتابخانه‌های کشور و متناسب کردن آن با جمعیت و نیاز جامعه کوتاهی کرده اند.


بیشتر بخوانید


وی افزود: کتابخانه در بسیاری از روستا‌ها و شهرستان‌های ما وجود ندارد؛ حتی تعداد کتابخانه‌های ما در کلانشهر‌ها با جمعیت آن متناسب نیست و نسبت به جمعیتش اندک است. کتابخانه‌ها در شرایط تورم کنونی جامعه و افزایش سرسام آور قیمت کتاب می‌توانند به دسترسی قشر‌های مختلف جامعه به کتاب کمک و نیاز‌ اقشار‌ مختلف را تأمین کنند. در شرایط امروز که برخی کتاب‌ها تجدید چاپ نشدند و دسترسی به آن‌ها برای مردم مشکل است، منابع کتابخانه‌ها می‌تواند این نیاز را به خصوص برای قشر دانشجو برطرف کند.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر ادامه داد: کمبود کتابخانه‌ در کشورمان یک کاستی تأسف آور و جبران ناپذیر است. قطعاً وجود کتابخانه‌ها می‌تواند برای ناشران هم بسیار نقش آفرین باشد و انگیزه‌ای برای انتشار کتاب در آن‌ها ایجاد کند. نقش کتابخانه‌ها نباید به امانت دادن و گرفتن آن محدود شود؛ بلکه می‌تواند نقشی بسیار گسترده داشته باشد.

شرفشاهی بیان کرد: در کشور‌های پیشرفته به کتابخانه‌ها و کتابداران توجه روز افزونی می‌شود؛ چند سال است ارتباط میان ناشران و کتابخانه‌ها قطع شده و متأسفانه کتابخانه‌های ما زیر مجموعه نهاد‌ها و سازمان‌هایی هستند که مدت هاست اظهار می‌کنند، بودجه کافی برای تهیه کتاب ندارند. نهاد‌ها و سازمان‌های مسئول تامین و تجهیز کتابخانه‌ها هم در چند دهه اخیر به لحاظ کارمندسالاری به شدت رشد داشتند، اما برنامه چشمگیر و امیدبخشی در زمینه توسعه کتابخانه‌ها نداشته اند.

انتهای پیام/