سرمازدگی علت کاهش تولید گردو در آذربایجان شرقی

سرمازدگی علت کاهش تولید گردو در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، بی پروا مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان ‎شرقی گفت: بر اساس برآورد‌های اولیه میزان تولید گردو امسال بیش از ۲۷ هزار و ۶۰۰ تن بود که در اثر سرمازدگی در بیشتر شهرستان ها، ۲ هزار و ۸۹۹ تن از محصول گردوی استان از بین رفته است.

او وسعت باغ‌های گردو را در آذربایجان شرقی ۹ هزار و ۹۳۰ هکتار اعلام کرد و گفت: از این وسعت ۷۳۰ هکتار باغ غیر بارور و ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ بارور است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان آذربایجان ‎شرقی متوسط عملکرد باغات گردوی آذربایجان شرقی در هر هکتار را ۳ تن دانست و افزود: حدود ۸۰ درصد تولیدات گردوی استان معادل ۱۹ هزار و ۷۰۰ تن به صورت تازه خوری مصرف و ۲۰ درصد بقیه حدود ۸ هزار تن نیز در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

بی پروا به صادرات محصول گردو از استان اشاره کرد و گفت: این محصول اغلب به صورت مغز گردو به استان‌های همجوار و کشور‌های حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

او گفت: ارقام بومی ۹۶ درصد سطح زیرکشت باغ‌های گردوی آذربایجان شرقی را تشکیل می‌دهد و ۴ درصد هم ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام برتر محلی است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان آذربایجان ‎شرقی افزود: آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۱۴۰ هزار هکتار باغ گردوی کشور حدود ۷ درصد را به خود اختصاص داده است و بیشترین باغ گردوی استان به شهر‌های اسکو با یک هزار و ۳۲۹ هکتار، عجب شیر یک هزار و ۱۰۸ هکتار و آذرشهر به میزان ۹۳۵ هکتار تعلق دارد.

بی پروا بر ضرورت سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و برتر محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت کرم خراط تاکید کرد و گفت: در بیش از ۳۰۰ هکتار از باغ‌های گردوی استان با ارقام پربار و اصلاح شده عملیات سرشاخه کاری انجام شده است.

انتهای پیام/ک