خراسان رضوی پیشرو در انسداد چاه‌های غیر مجاز

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد علایی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: انسداد چاه‌های غیر مجاز در این استان و میزان آب صرفه‌جویی شده از این طریق طی هفت سال گذشته رشد چشمگیر داشته بطوریکه از سال ۱۳۹۲ تاکنون عملیات انسداد ۱۱ هزار و ۸۰۰ چاه غیر مجاز در استان انجام شده و طی این مدت ۲۴۰ میلیون متر مکعب آب از این طریق صرفه‌جویی شده است.

او تعداد کنونی چاه‌های غیر مجاز کشاورزی در خراسان رضوی را پنج هزار و ۷۵۰ چاه برشمرد و افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در اجرای طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی استان، عملیات انسداد همه این چاه‌ها دنبال می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: امسال انسداد ۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان برنامه‌ریزی شده که تاکنون حدود ۳۸۰ حلقه از آن‌ها مسدود گردیده است.
 

بیشتر بخوانید: 


علایی تعداد چاه‌های مجاز خراسان رضوی را ۱۶ هزار و ۵۰۰ حلقه عنوان کرد و بیان کرد: ۱۰ هزار و ۱۰۰ حلقه از این چاه‌ها در بخش کشاورزی و بقیه در بخش شرب، صنعت و خدمات حفر شده‌اند.

او با اشاره به اینکه خراسان رضوی در نصب کنتور هوشمند در چاه‌های کشاورزی با هدف کنترل منابع آب در کشور پیشگام است تصریح کرد: هم‌اکنون ۹۵ درصد چاه‌های برقی کشاورزی استان که تعداد آن‌ها هشت هزار و ۵۰۰ حلقه است به کنتور هوشمند مجهز هستند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی  تاکید کرد: نصب کنتور‌های هوشمند در چاه‌های غیر کشاورزی استان حدود ۲۰ درصد از کل این چاه‌ها را شامل می‌شود.

علایی اظهار کرد: خراسان رضوی یکی از بحرانی‌ترین منابع آب‌های زیرزمینی کشور را دارد به طوری که کسری منابع آب‌های زیرزمینی آن تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب و افت یک متری سطح آب‌های زیر زمینی رسیده است.
 
او افزود: با اقداماتی مانند طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی، مقابله با چاه‌های غیر مجاز، جلوگیری از اضافه برداشت‌ها، نصب کنتور‌های هوشمند و طرح سازگاری با کم آبی، کسری منابع زیرزمینی در خراسان رضوی طی سال‌های اخیر کمی بهبود یافته است.
 
انتهای پیام// ف.ک