برداشت ۱۰۰ تن سیاه دانه در گلستان
فرهانی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی گلستان درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: کشاورزان استان، ۱۵۰ هکتار از اراضی دیم خود را به زیر کشت سیاه دانه بردند.

او ادامه داد: امسال به طور میانگین از هر هکتار مزرعه دیم سیاه دانه، حدود ۷۰۰ کیلوگرم و در مجموع ۱۰۰ تن برداشت و برای فرآوری و تولید دارو به کارخانجات تولید دارو‌های گیاهی ارسال شد.

او با بیان اینکه در هر هکتار ۴ تا ۵ کیلوگرم بذر سیاه دانه مصرف می‌شود افزود: کشت این محصول در مناطق میاندشت از اواسط آبان آغاز و تا پایان آذرماه پایان می‌یابد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برداشت سیاه دانه، اواسط خرداد ماه به صورت مکانیزه با کمباین انجام می‌شود افزود: گلدهی این گیاه از نیمه دوم فروردین ماه آغاز و پس از تشکیل دانه‌ها و رسیدگی محصول، عملیات برداشت انجام می‌شود.

فرهانی گفت: از آنجا که سیاه دانه نیاز آبی کمی داشته مناسب کشت دیم زار‌ها بوده و کشت آن علاوه بر ایجاد امکان رعایت تناوب زراعی در مزارع اصلاع خاک، افزایش بهره وری و درآمد مناسب در ارتقاء معیشت و رونق اقتصادی خانوار روستایی نقش بسزایی دارد.

سیاه دانه از گیاهان خانواده آلاله و یک ساله است که خواص دارویی زیادی در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله، سل، دیابت، بیماری‌های قلبی، عروقی، کم خونی، میگرن و تسکین سریع درد‌های بدن دارد.

انتهای پیام/م