۲۴۵هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی استان سمنان تپه ماسه‌ای است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، علی ترابی رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان سمنان گفت: یکی از مهمترین جاذبه‌های دیدنی عرصه‌های بیابانی که نظر هر دوستدار طبیعت را به خود جلب می‌کند تپه‌های ماسه‌ای است که در اثر حرکت باد و بازی آن با ماسه‌های روان ایجاد می‌شود و تصاویر زیبا ایجاد می‌کند.

او افزود: یکی از این مناطق تپه‌های ماسه‌ای در استان سمنان معروف به شوراب است.

ترابی اظهار داشت: تپه‌های ماسه‌ای شوراب سمنان در ۳۵ کیلومتری جنوب این شهر و شمال رودخانه شوراب قرار دارد، محدوده این تپه‌های ماسه‌ای حدود ۲ هزار هکتار است.

رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: شکل حاصل از فرآیند فرسایش بادی مانند تپه‌های ماسه‌ای در بعضی از مناطق به ارتفاع ۶ متر نیز می‌رسد، پهنه‌های ماسه‌های، بادکندگی ها، تلماسه‌های نباتی، نبکا یا گلدان‌های های بیابانی با ارتفاع بیش از سه متر است.

او اضافه کرد: با استفاده از جاده دلازیان به معدن گوگرد و گذر از تپه‌های مارنی و دشت ریگی که خود نیز نمای زیبایی دارند می‌توان به منطقه تپه‌های ماسه‌ای شوراب رسید.

ترابی تاکید کرد: دوستدارانی که قصد دیدن این عرصه را دارند حتما احتیاط‌های لازم برای سفر به بیابان مانند داشتن راهنما، آب کافی و خودروی مناسب را مدنظر داشته باشند و به هیچ عنوان تنها به این منطقه سفر نکنند.

رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سال گذشته ۱۶۰ میلیارد ریال برای بیابانزدایی با اولویت مناطق در معرض فرسایش بادی و کانون‌های گرد و غبار در استان اختصاص یافت.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

انتهای پیام / م