شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کرد

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه ضد ایرانی کشور‌های انگلیس، فرانسه و آلمان را به تصویب رساندند. از سال ۲۰۱۲ تاکنون این نخستین قطعنامه صادر شده در این شورا علیه ایران است.

بنا به اعلام منابع دیپلماتیک حاضر در این نشست، شورای حکام آژانس روز جمعه قطعنامه ای را به تصویب رساند که بر مبنای آن از ایران خواسته می شود تا با همکاری کامل با بازرسان آژانس، مانع دسترسی آنها به دو سایت در این کشور نشود. در متن قطعنامه ارائه شده از سوی تروئیکای اروپایی آمده است: شورای حکام از ایران می خواهد به طور کامل با آژانس همکاری کند و به درخواست های آژانس از جمله برای دسترسی به مکان های مشخص شده از سوی آژانس، بدون تاخیر پاسخ دهد.

منابع دیپلماتیک اعلام کردند قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران، با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.

بنا بر اعلام برخی منابع خبری، ۲۵ کشور شامل آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، اروگوئه و آرژانتین به این قطعنامه رای مثبت و هفت کشور شامل هند، آذربایجان، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند به این قطعنامه رای ممتنع دادند. روسیه و چین هم به این قطعنامه رای منفی دادند.

کشور‌های انگلیس، فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه بیانیه‌ای با موضوع آنچه «راستی‌آزمایی و نظارت بر ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» خوانده شده، منتشر کردند. در این بیانیه ادعا شده که فعال کردن سازوکار حل اختلاف برجام (مکانیزم ماشه) از روی حسن نیت صورت گرفته است. تروئیکای اروپا در این بیانیه ایران را به نقض برجام متهم کرده و مدعی شدند: ما به شدت از نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران که تبعاتی جدی و غیرقابل برگشت دارد، نگران هستیم.

این سه کشور اروپایی طرف برجام با تنظیم این قطعنامه، خواستار همکاری کامل ایران با تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند. به گفته رسانه‌ها، قطعنامه سه کشور اروپایی اولین اخطار رسمی شورای حکام آژانس اتمی به کشورمان از سال ۲۰۱۲ است.

اخیرا رافائل گروسی دبیر کل آژانس بین‌المللی اتمی طی گزارشی مدعی شد که ایران اجازه دسترسی به دو سایت هسته‌ای خود را به آژانس نمی‌دهد.

با این حال اولیانوف پیشتر اعلام کرده بود ایران مانع از دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تاسیسات خود نشده است. بر اساس گزارش آژانس، ایران دسترسی بازرسان را رد نکرده بلکه تاکنون این امکان را مهیا نکرده است. ایران حق آژانس را رد نکرده و آماده مذاکره درباره این موضوع است.

شایان ذکر است، در پی آنکه طرف‌های اروپایی برجام از عمل به تعهدات خود ذیل این توافق سر باز زدند، ایران نیز عمل به تعهدات خود را کاهش داد و گام‌هایی در جهت گسترش برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود برداشت.

کدام کشور‌ها به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام رای مثبت دادند؟

بر اعلام برخی منابع خبری، ۲۵ کشور شامل آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، اروگوئه و آرژانتین به این قطعنامه رای مثبت دادند.

۷ کشور هند، آذربایجان، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند به این قطعنامه رای ممتنع و روسیه و چین هم به این قطعنامه رای منفی دادند.

انتهای پیام/