برداشت بیش از ۲۰ تن گل محمدی از گلستان‌های نیشابور
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد علی فرهمند راد معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی است و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده است.

او افزود: در حال حاضر ۲۵ هکتار از اراضی نیشابور زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است که انتظار می‌رود از باغات بارور، معادل ۲۰ تن محصول برداشت شود.

معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور ادامه داد: وجود آفت و بیماری‌های کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاوم نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: برداشت ۳۷ تن گل محمدی از گلستان های گناباد

فرهمند  با بیان اینکه اقدامات ترویجی و کلاس‌های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب می‌شود، بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت‌های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول می‌باشد.

او تصریح کرد: با توجه به جوان بودن گلستان‌های موجود در نیشابور، میانگین برداشت در شهرستان ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن ۳۰۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می‌ شود.

فرهمند راد اظهار کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت می‌شود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت می‌شود.
 
او افزود: این گیاه ١٢ سال گل می‌دهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است، و بعد از ١٢سال شاخه این گیاه به اندازه ٢٠ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث می‌شود.

انتهای پیام// ر. ح