خوس دوزی؛ هنری که برای ماندگارشدن باید آن را به روز کرد

خوس دوزیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، خوس، روبانی براق و نازک و باریک است که با ظرافت خاصی باید در سوراخ‌های نازک تور گره بخورد و قیچی شود.

خوس را بر روی پارچه های تور و مخمل می‌دوزند.

از این هنر که در شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر رواج دارد بیشتر برای تولید و تزیین روسری و شال، استفاده می‌شود.

معاون صنایع دستی بوشهر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر گفت: خوس دوزی یکی از رشته‌های هنری ظریف در استان است که مهر اصالت جهانی دارد و می‌طلبد بیشتر از این هنر استفاده شود.

لیلا رحیمی افزود: این هنر ویژه شهرستان‌های جنوبی استان است و با توجه به زیست بوم محلی بیشتر در شال و روسری کاربرد دارد اما می‌شود با الگو سازی، از این ظرفیت بهتر بهره برد.

معاون صنایع دستی بوشهر بیان کرد: خوس دوزی در گذشته با نوار طلا کار می‌شده که در شرایط کنونی با توجه به بالا بودن قیمت طلا برای تولید این محصول هنرمندان عسلویه از نوار ویسکوز و در شهرستان جم از نوار نقره استفاده می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: یکی از نکات جالب تولید این محصول تفاوت در سلیقه‌ها و انتخاب رنگ و جنس است که در دو شهرستان جنوبی و نزدیک به هم این تفاوت به خوبی دیده می‌شود.

او ظرفیت توسعه این هنر را بسیار بالا دانست و گفت: از طراحان مد و لباس کشور دعوت می‌کنیم از این ظرفیت بهره ببرند، زیرا می‌شود در طراحی لباس‌های مختلف از این هنر استفاده کرد و به تولید تک محصولی پایان داد.

انتهای پیام/ک