تولید ۱۰ هزار عدد ماسک در کردستان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،عطاالله حیدری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۲۰ هزار لیتر الکل توسط چهار کارخانه داخلی استان، به مواد ضدعفونی‌کننده تبدیل و در سطح استان توزیع شده است.

او با اشاره به تولید و توزیع پک‌های بهداشتی درمانی و ماسک برای کادر درمان در این ایام کرونایی بر اساس نیاز، افزود: تاکنون حدود یک میلیون ماسک در مراکز ارائه خدمات به بیماران و کادر درمان و بهداشت در استان توزیع شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مواد ضدعفونی‌کننده از شرکت‌های اصلی کشوری اخذ و توسط شرکت‌های پخش به وفور در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های سطح استان توزیع شده است.

حیدری تصریح کرد: انواع دستکش جراحی و لاتکس در حدود ۵۰۰ هزار جفت، شیلد صورت ۱۰ هزار عدد و لباس حفاظتی ۱۰۰ هزار دست در بیمارستان‌های استان پخش شده است.

او از صدور چهار مجوز برای راه‌اندازی تولیدی ماسک در استان در این مدت خبر داد و گفت: این تولیدی‌ها روزانه حدود ۱۰ هزار عدد ماسک جهت مصارف عمومی تولید می‌کنند بعلاوه در هفته جاری توزیع ماسک در داروخانه‌های سطح استان هم شروع شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه تصریح کرد: یک کارگاه تولید دستکش فریزری در استان راه‌اندازی شده که به میزان کافی تولید دارد.

حیدری با اشاره به اینکه از لحاظ ذخیره دارو و اقلام بهداشتی در خصوص کنترل ویروس کرونا در استان مشکلی نداریم، اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون در رابطه با دارو‌های اختصاصی و عمومی مورد استفاده در درمان بیماران کووید ۱۹ کمبودی نداشته‌ایم و در حال حاضر نیز ذخیره کافی داریم، اما در خصوص سایر دارو‌ها به لحاظ عدم انجام پرواز‌ها در تامین دارو‌های وارداتی گاه و بیگاه کمبود‌هایی پیش می‌آید که مختص به استان ما نیست و امری کشوری است، ولی با همه مسائل برای هیچ بیماری مشکل اساسی پیش نیامده ا‌ست.

او رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از این ویروس را مهمترین فاکتور مقابله برشمرد و گفت: عدم تجمع در اماکن عمومی و رعایت نکات بهداشتی از جمله شست‌وشوی مرتب و صحیح دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک در اماکن عمومی و پرجمعیت، عدم روبوسی و تماس بدنی با فردی که علائم سرماخوردگی دارد، از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: ویروس کرونا همانند بسیاری از بیماری‌های ویروسی مجاری تنفسی بسیار ساده بوده و شامل عدم تماس نزدیک با افراد دارای علائم شبه آنفلوآنزا، پرهیز از دست دادن و روبوسی است.

حیدری پرهیز از استرس و اضطراب در این شرایط بحرانی را ضروری عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا ویروس درمان می‌شوند و در ۲۰ درصد باقیمانده امکان مرگ‌ومیر تنها ۲ درصد و نیم مبتلایان وجود دارد لذا با ترس و واهمه سیستم ایمنی خود را ضعیف نکنید.

انتهای پیام/ع