رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مازندران از کشف ۸۷ درصدی جرایم اینترنتی در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،سرهنگ سامع خورشاد رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مازندران با اشاره به اقدامات و فعالیتهای
پلیس فتا در راستای مقابله و پیشگیری از
ویروس کرونا در سطح استان، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا به عنوان یک رخداد مهم و تاثیرگذار جهانی، مهمترین موضوع روزهای کرونایی در
فضای سایبری، تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و فروش محصولات بهداشتی و پزشکی به صورت غیر قانونی بوده است.
او افزود: پلیس فتا برابر ماده ۷۴۶ از فصل جرایم رایانهای قانون مجازات اسلامی با هرگونه تولید و نشر اخبار جعلی و شایعات پراکنی و ارائه آمارهای غیر واقعی در فضای مجازی که باعث
تشویش اذهان عمومی و ایجاد اضطراب میان هموطنان شود برابر قانون رفتار خواهد کرد.
رئیس پلیس فتای مازندران گفت: در همین خصوص طی این مدت ۶ متهم به خرید و فروش مواد ضد عفونی کننده در فضای مجازی شناسایی و دستگیر شدند و اقلام بهداشتی در انبارهایی که به صورت غیر قانونی و غیر بهداشتی نگهداری میشد، کشف شد.
سرهنگ خورشاد، افزود: در حوزه
جرائم سایبری، مهمترین دلایل
کلاهبرداریهای اینترنتی عدم اطلاع و آگاهی کافی کاربران، سهل انگاری و اعتماد بی دلیل به افراد ناشناس و سودجو است که در همین راستا اغلب پرونده در حوزه فیشینگ و سرقت اطلاعات بانکی افراد است.
او با اشاره به اینکه به طور معمول کلاهبرداران با ایجاد صفحه جعلی بانک در فضای مجازی و ترغیب و هدایت افراد به سمت این صفحات، به اطلاعات بانکی شهروندان دسترسی پیدا میکنند، گفت: مجرمان اینترنتی با دسترسی به این اطلاعات بانکی، حساب کاربران را به صورت برداشت غیر مجاز اینترنتی، انتقال وجه و یا خرید اینترنتی خالی میکنند.
وقوع جرایم اینترنتی در سنین پایین
سرهنگ خورشاد رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مازندران، گفت: از نکات مهم و قابل توجه در حوزه کلاهبرداری اینترنتی، سن پایین جرم است که غالبا بین سنین ۱۶ تا ۲۰ سال هستند.
رئیس پلیس فتای مازندران، افزود: در سال گذشته و طی چند ماه اخیر بیش از ۸۷ درصد از جرائم رایانهای کشف شد و در این رابطه ۴۳۴ نفر از کلاهبرداران اینترنتی دستگیر شدند.
کشف کلاهبرداریهای اینترنتی ۶۰ میلیاردی
سرهنگ خورشاد رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مازندران،گفت: ارزش ریالی کلاهبرداریهای اینترنتی کشف شده ۶۰ میلیارد ریال بوده که در این خصوص با تلاش کارآگاهان و کارشناسان پلیس فتا بیش از ۳۶۰۰ شاکی در پروندهها شناشایی شدند.
رئیس پلیس فتای مازندران با اشاره به سرانهی بالای مصرف اینترنت و جمعیت ثابت و متغیر استان مازندران به دلیل شرایط گردشگر پذیری استان، گفت: ضریب نفوذ اینترنت در حوزه سایبری استان بالا بوده که جلوگیری از وقوع این جرایم مستلزم افزایش آگاهی شهروندان، جدی گرفتن هشدارهای پلیس فتا و عدم اعتماد به افراد سودجو است.
سرهنگ خورشاد در پایان خطاب به شهروندان و کاربران فضای مجازی با اشاره به اینکه سایتهای فروش اینترنتی مانند شیپور و دیوار هیچ گونه پیامکی مبنی بر درج و یا حذف آگهی برای افراد ارسال نمیکنند به کاربران فضای مجازی هشدار داد: مراقب باشند هر لینکی که برای آنان ارسال میشود را بدون آگاهی فوراً باز نکنند.
او با اشاره به اینکه هر مطلب و خبری که در فضای مجازی منتشر میشود، دلیلی بر صحت آن نیست و حتما به منبع اخبار توجه کنند به شهروندان توصیه کرد: عضو هر کانال و گروهی نشوند و پای صحبت هر فردی ننشیند و مراقب افراد سودجو و معاند باشند.
سرهنگ خورشاد همچنین به استفاده کودکان از فضای مجازی و بازیهای رایانهای اشاره کرد و از کلیه خانواده خواست: کنترل و نظارت بیشتری بر عملکرد فرزندان خود در فضای مجازی و استفاده از بازیهای رایانهای داشته باشند.
انتهای پیام/س