پاسخ به سوالات شما؛
چگونه ریه‌های خود را برای پیشگیری از آسیب کرونا تقویت کنیم؟

چگونه ریه‌های خود را برای پیشگیری از آسیب کرونا تقویت کنیم؟

سید علی جواد موسوی فوق تخصص ریه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوامل مخرب زا برای از بین بردن ریه‌ها گفت: ریه ارگانی از بدن است که اکسیژن را به سایر اعضای بدن می‌رساند.

او افزود: از آنجایی که ریه ارتباط مستقیمی با هوا و فضای بیرون؛ بنابراین به شدت مورد خطر است.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: مهم‌ترین راهکار برای تقویت ریه پیشگیری از آسیب به آن است. یکی از فاکتور‌های اساسی و خطرناک برای ریه استفاده بیش از حد از دخانیات به خصوص سیگار و قلیان است که باید به شدت از آن‌ها پرهیز کرد.

جواد موسوی ادامه داد: بیشتر افراد ادعای انجام فعالیت‌های بدنی در کنار کشیدن سیگار را دارند، اما ورزش به هیچ عنوان جایگزین مناسبی برای کاهش عوارض مصرف دخانیات نیست.


بیشتر بخوانید: آخرین آمار کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۹۲۲ نفر افزایش یافت


این فوق تخصص عفونی افزود: استشمام دود‌های خانگی مانند دود‌های ناشی از پختن غذا هنگام آشپزی یا استشمام دود‌های ناشی از مواد مخدر به راحتی می‌توانند باعث نابودی سیستم ریوی انسان شوند.

جواد موسوی با اشاره به راهکار‌هایی موثر برای تقویت ریه‌ها به علت درامان ماندن از ویروس کرونا اظهار کرد: فعالیت‌های بدنی مختلف مانند شنا، پیاده روی، دویدن، مصرف سبزیجات و میوه جات تازه و متعادل در روز مانند مرکبات، سیب و پرتقال باعث تقویت سیستم دفاعی ریه‌ها خواهد شد.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چه زمانی پایان می‌یابد؟


او افزود: ویتامین D بدن افراد به شدت کم است که مصرف آن تحت نظر پزشک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن به خصوص ریه‌ها خواهد شد.

چگونه عوارض استفاده از وایتکس را به حداقل برسانیم؟

جواد موسوی درباره مضرات استفاده بی رویه از وایتکس به منظور مهار کردن ویروس کرونا گفت: استفاده از وایتکس با غلظت مشخص از عوارض آن کم می‌کند برای مثال ترکیب ۹ لیوان آب با یک لیوان وایتکس برای تمیز کردن توصیه می‌شود، اما به شرط آنکه در فضای باز انجام شود تا از تحریک پذیری و آسیب به ریه کاسته شود.

چگونه ریه‌های خود را برای پیشگیری از آسیب کرونا تقویت کنیم؟

او ادامه داد: بروز آسم و برونشیت مزمن ممکن است به علت استفاده بیش از حد وایتکس و محلول‌های ضدعفونی کننده تحریک شود.


بیشتر بخوانید: چند توصیه مهم به کارمندان برای پیشگیری از کرونا


این فوق تخصص ریه با اشاره به استفاده از ماسک هنگام ضدعفونی کردن وسایل یا سطوح اظهار کرد: استفاده از مواد ضدعفونی کننده به خصوص وایتکس بهتر است در محیط‌های باز و حتما با ماسک انجام پذیرد.

جواد موسوی در پایان گفت: روشن بودن تهویه و کاهش غلظت مواد ضدعفونی کننده و باز بودن پنجره‌ها یا در می‌تواند از خطرات احتمالی به ریه افراد در معرض خطر کم کند.

حالا این روزها که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده است، باید با در نظر گرفتن راه حل های فوق و مراقبت های بهداشتی بیشتر از بروز این بیماری پیشگیری کرد.

انتهای پیام/