تولید سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر در آذربایجان شرقی

تولید سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، شریفیان معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر به صورت سنتی و صنعتی در استان تولید می‌شود.

 شریفیان گفت: تولید شیر سنتی در کشور و استان بیشتر از شیر صنعتی بوده و ۶۰ الی ۷۰ درصد شیر تولیدی به صورت سنتی و ۳۰ الی ۴۰ درصد آن به صورت صنعتی در استان تولید می‌شود.

او افزود: سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن لبنیات اعم از شیر پاستوریزه و سایر مواد لبنی در استان تولید می‌شود.

او با اشاره به موضوع لبنیات و مصرف در جامعه و چرخه تولید و فرآوری مواد لبنی،افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته حمایت‌های بی رویه، تخصیص وام‌های کم بهره و حتی وام‌های ارزی به رشد بی رویه صنایع لبنی دامن زده است، چراکه وقتی ظرفیت فرآوری بیش از تولیدات باشد باعث بروز مشکلات و چالش‌های متعددی در این زمینه خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: اگر تولیدکنندگان لبنیات استان در قالب زنجیره ارزش و زنجیره تولید فعالیت کنند، تامین مالی زنجیره ارزش و زنجیره تولید خواهد توانست تمام واحد‌ها و حلقه‌های تولید را پشتیبانی و حمایت کند.

او با اشاره به این که واحد‌های تولید مواد لبنی در سطح استان به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند، افزود: هر سال نزدیک به ۵۰۰۰ میلیارد ریال یارانه به زیربخش دام در استان آذربایجان شرقی اختصاص می‌یابد، متاسفانه این یارانه‌ها در قالب زنجیره ارزش و تولید مورد بهره برداری قرار نمی‌گیرند.

او به تولیدکنندگان صنایع لبنی توصیه کرد تا با تشکیل زنجیره‌هایی در قالب تشکل‌های تولیدی اعم از اتحادیه دامداران، انجمن صنایع تبدیلی و کارخانجات خوراک دام نسبت به تولید و فرآوری مواد لبنی اقدام کنند تا هم قیمت تمام شده محصولات افزایش نیابد و هم محصولات تولیدی تقاضامحور و اقتصادی باشد.

شریفیان در خصوص موضوع دخالت و یا دخالت نکردن دولت در قیمت گذاری محصولات لبنی، افزود: حمایت‌های دولت از تولیدکنندگان لبنیات بیشتر در قالب پشتیبانی و حمایت از تولید و تامین نهاده‌های مورد مصرف برای تولیدات دام و طیور است که در نهایت به عنوان مواد اولیه کارخانجات و صنایع در راستای تولید شیر و گوشت انجام می‌شود.

انتهای پیام/ک