از جایزه ۱۴۰ دلاری تا مجازات اعدام/ راهکار‌های عجیب مقامات چینی برای جلوگیری از شیوع کرونا

از جایزه ۱۴۰ دلاری تا مجازات اعدام/ راهکار‌های عجیب مقامات چینی برای جلوگیری از شیوع کرونابه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز، از زمان شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی هوبئی، مقامات شهر‌های مختلف این استان اقدامات سختگیرانه‌ای را اتخاذ کرده‌اند تا به این وسیله از انتشار بیشتر این ویروس کشنده جلوگیری کنند.

ایجاد ایست‌های بازرسی غربالگری در خیابان ها، هتل ها، فرودگاه و ایستگاه راه آهن یکی از نخستین راهکار‌های مقامات شهر‌های استان هوبئی برای جلوگیری از شیوع این ویروس بوده است.

شهر ووهان که مرکز این اپیدمی بود تقریبا به حالت تعطیلی درآمده است. مقامات این شهر هرکسی را که قصد سفر دارد به مدت ۱۴ روز قرنطینه می‌کنند. اما در برخی دیگر از شهر‌های استان هوبئی، مقامات سیاست‌های دیگری اتخاذ کرده‌اند. به عنوان مثال، گفته می‌شود در یکی از شهر‌های شمالی استان هوبئی، مقامات برای جلوگیری از انتشار ویروس دست به اقدام جالبی زده‌اند. آن‌ها اعلام کرده اند هر یک از شهروندان که به تازگی از ووهان آمده است خود را به مراکز درمانی معرفی کند ۱۰۰۰ یوان معادل ۱۴۰ دلار دریافت می‌کند. این جایزه به افرادی که گزارش مسافران ورودی از ووهان را نیز بدهند، تعلق می‌گیرد.

اما در منطقه دیگری از استان هوبئی، مقامات اقدام به زندانی کردن شهروندان در خانه‌های خود کرده‌اند. طبق گزارش ها، در شهر جیانگ سو واقع در شرق استان هوبئی، پلیس درب خانه افرادی که به تازگی از ووهان برگشته‌اند را با میله‌های فلزی مسدود کرده است. این افراد حتی مجاز به تهیه غذای خود نیستند و همسایگان آن‌ها غذا را پشت میله‌های فلزی می‌گذارند.

دادگاه‌ها در استان‌های مختلف چین قوانین و دستورالعمل‌های جدیدی را برای جلوگیری از شیوع این ویروس تدوین می‌کنند.

پایگاه خبری تحلیلی ساوت چاینا مورنینگ پست گزارش داد استان هیلونگجیانگ ظاهراً سخت‌ترین موضع را در پیش گرفته و اعلام کرده است که هرکسی که به طور عمدی ویروس کرونا را پخش کند با مجازات که بدترین آن اعدام است مواجه خواهد شد.

تاکنون، شمار تلفات در چین به ۴۲۵ نفر و شمار مبتلایان به این ویروس کشنده به حدود ۱۵ هزار نفر رسیده است. ویروس کرونا که چندی پیش ناشناخته بود نخستین بار در اواخر ماه دسامبر (اوایل دی) سال گذشته میلادی در شهر ووهان مشاهده شد، اما به سرعت به شهر‌های دیگر چین نیز گسترش یافت.

انتهای پیام/