از علائم کبد چرب تا راه‌ های درمان

محسن آخوندی فوق تخصص گوارش و کبد در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،  گفت: یکی از بیماری‌های شایع در جهان بیماری کبد چرب است که از بیماری‌های قرن ۲۱ به شمار می‌آید و در اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد ایجاد می‌شود در نتیجه، اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد به وجود می‌آورد که باعث نارسایی کبدی می‌شود.

او افزود: یکی از شایع‌ترین علل کبد چرب اضافه وزن است و وقتی ورودی کالری انسان بیشتر از خروجی و سوخت کالری باشد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود.

آخوندی گفت: ورودی کالری همان غذایی که فرد مصرف می‌کند است و خروجی کالری ورزش و سوخت بدن است و بعضی از افراد این تفکر غلط را دارند که غذای چرب باعث کبد چرب می‌شود درصورتی که کالری موجود در انواع شیرینی‌ها و برنج ونان و میوه‌های شیرین بیشتر باعث کبد چرب می‌شوند.

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: در کبد چرب‌های درجه ۱ و ۲ که موارد آنزیم‌های کبدی و التهاب وجود ندارد خیلی خطر ندارد، ولی مراحل پیشرفته‌تر بیماری کبد چرب که افزایش آنزیم‌های کبدی و التهاب داخل کبد وجود دارد بیشتر بیمار را آزار می‌دهد.

بهترین راه درمان کبد چرب چیست؟

او اضافه کرد: بهترین درمان برای کبد چرب کاهش وزن است و کاهش کالری ورژیم غذایی و ورزش از روش‌های مناسب است و بیماران از بیماری کبدچرب وحشت نداشته باشند.

آخوندی با اشاره به رابطه بیماری دیابت و کبد چرب، گفت: یکی دیگر از علل مهم کبد چرب دیابت است که باید کنترل شود و دربیماری دیابت تا وقتی که قند بیمار کنترل نشود کبد چرب بیمار هم کنترل نمی‌شود.

او با تاکید بر رژیم غذایی سالم در بیماری کبدچرب، گفت: بهتر است بیماران از رژیم‌های غذایی حاوی سبزیجات استفاده کنند و بیش ازحد میوه‌های شیرین مصرف نکنند.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: امروزه برای درمان کبد چرب از دارو‌های حاوی ویتامین E و داروهای آنتی اکسیدان استفاده می‌شود، ولی اصل درمان برکاهش وزن، ورزش و رژیم کم کالری است ، امروزه شایع‌ترین علت پیوند کبد در دنیا کبد چرب است که باعث نارسایی کبدی می‌شود.

او گفت: هنگامی که آنزیم‌های کبدی فرد کمی بالا رود حتما بیماری کبد چرب نیست و کبد چرب با سونوگرافی مشخص می‌شود و وقتی سونوگرافی وارد علم پزشکی شد بیماری کبد چرب مشخص شد و معمولاکبدچرب علامتی ندارد.

انتهای پیام/ی