واکنش گورباچف به اظهارات پوتین درباره علت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک عربی، میخائیل گورباچف، آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی سابق به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره دلیل اصلی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی واکنش نشان داد.

گورباچف در مصاحبه با اسپوتنیک دلیل اصلی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را ناشی از اختلافات سیاسی در جمهوری‌هایی دانست که به دنبال ایجاد دولت‌های مستقل بودند.

او در حالی چنین اظهار نظری کرده است که پیش از آن پوتین در سمیناری در مورد فرصت‌های سرمایه گذاری در روسیه، علت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را ناتوانی رهبران آن برای مقابله با مشکلات اقتصادی عنوان کرده بود.

گورباچف اعلام کرد با صاحبان این نظر موافق نیست؛ چراکه اصلاحات و توسعه روابط باید از درون اتحادیه صورت می‌گرفت.

روسای جمهور سه جمهوری شوروی - بوریس یلتسین از روسیه، لئونید کراوچوک از اوکراین و استانیسلاو شوشکویچ از بلاروس - در ۸ دسامبر ۱۹۹۱ توافق نامه‌ای را امضا و پایان اتحاد جماهیر شوروی را اعلام کردند. گورباچف، که رئیس یک کشور غیر موجود شد، هیچ فراری از اعلام پایان ماموریت خود به عنوان رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی ندید.

انتهای پیام/