موضع خاص آمریکا در قبال اعتراضات؛
گاهی واشنگتن حامی معترضان در کشور‌های مختلف و گاهی لال می‌شود

گاهی واشنگتن حامی معترضان در کشور‌های مختلف و گاهی لال می‌شودبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، راشاتودی اعلام کرد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره اعتراضات در نقاط مختلف جهان اظهارنظر کرده است، اما حمایت (آمریکا) از معترضان مختلف در جهان، تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارد.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ”آمریکا همچنان در کنار مردم لبنان خواهد ماند.“

خبرنگار راشاتودی در گزارشی پس از پخش سخنان اورتگاس گفت: اعتراضات سراسری در لبنان یک ماه پیش بروز کرد. معترضان مقامات دولتی را به فساد مالی گسترده متهم می‌کنند و آن‌ها را به خاطر شکست در جلوگیری از تشدید بحران اقتصادی کشور مقصر می‌دانند. واشنگتن به صراحت اعلام کرد فکر می‌کند این‌ها بی‌عدالتی‌هایی است که ارزش مبارزه را دارد؛ موضعی که با موضع این کشور درباره (اعتراضات) در هنگ‌کنگ تفاوت چندانی ندارد.

پمپئو گفت: ”حزب کمونیست چین باید به وعده‌های خود به مردم هنگ‌کنگ عمل کند؛ مردمی که فقط خواهان آزادی‌هایی هستند که در اعلامیه مشترک چین-انگلیس به آن‌ها وعده داده شده است.“

ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ ماه ژوئن در اعتراض به قانونی بروز کرد که استرداد مجرمان هنگ کنگی را به چین مجاز می‌کرد. در طول چند ماه گذشته، هزاران نفر زخمی و دستگیر شده‌اند. این چالش بزرگی برای چین بوده است، اما برای آمریکا یک فرصت بوده است.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: «معترضان برای آزادی و دموکراسی مبارزه می‌کنند، درست مانند معترضان در ایران». پمپئو مدعی شد: ”جمهوری اسلامی باید خشونت علیه مردم خود را متوقف کند. جهان در حال نظاره است.“

بیشتر بخوانید: اعلام حمایت دوباره آمریکا از اغتشاشات و آشوب‌ها در ایران

شواهد حاکی از آن است که آمریکا دوست دارد از هرج و مرج در هر جایی که باشد، حمایت کند، اما مواضع این کشور کاملا متفاوت است. شیلی را در نظر بگیرید. دوشنبه، یک ماه از شروع اعتراضات سراسری علیه نابرابری اقتصادی گسترده (در شیلی) گذشت. هزاران نفر از مردم شیلی دوشنبه به مناسبت آن روز در سراسر کشور تظاهرات کردند. تاکنون ۲۲ نفر کشته، و هزاران نفر دستگیر شده‌اند. واکنش آمریکا چه بود؟ هشدار (به آمریکایی‌ها) درباره سفر به این کشور.

بولیوی نیز وضع مشابهی دارد. این کشور نیز صحنه اعتراضات در حمایت از اوو مورالس -رئیس جمهور تازه برکنار شده- بوده است.
وزارت خارجه آمریکا حرفی برای گفتن در این باره نداشته است و در عوض از ادعا‌های رژیم جدید بولیوی مبنی بر اینکه باید کوبا را عامل مشکلات این کشور دانست، حمایت کرده‌است.

پمپئو گفت: ”اکنون بولیوی در اذعان به تهدید کوبا برای آزادی، به برزیل و اکوادور ملحق شده است. زنده باد بولیوی.“ و زمانی که اعتراضات علیه مورالس برگزار شد، آمریکا حرف دیگری برای گفتن داشت. کاخ سفید ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد: آمریکا از مردم بولیوی به خاطر درخواست آزادی تمجید می‌کند.

تشدید اعتراضات در سراسر جهان ادامه دارد. اکنون فرصت خوبی برای آمریکاست تا به آتش خشم مردمی دامن بزند.

آندره ولچک، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی گفت: ”آمریکا در هنگ‌کنگ یا دیگر بخش‌های جهان همچون خاورمیانه، از هرگونه اعتراض به شدت حمایت می‌کند که در تلاش برای بی‌ثبات کردن آن کشورهاست و آن‌ها خواهان بی‌ثباتی در آن کشورها هستند. در بولیوی، آن‌ها از برخی شورش‌ها و اعتراضات علیه اوو مورالس به شدت حمایت می‌کردند. وقتی افراد آنها، مثلاً در بولیوی به قدرت رسیدند، آمریکا موضع خود را تغییر داد و شروع به حمایت از دولتی کرد که یا با تلاش‌های خودشان روی کار آمد یا از حمایت نظامیانی برخوردار است که توسط آمریکا آموزش دیده است.“

انتهای پیام/