برایان هوک: اقدامات ایران باج‌گیری هسته‌ای از اروپا است

برایان هوک: راه‌اندازی سانتریفیوژ‌های جدید ایران اشتباه بودبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از الجزیره، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با این شبکه خبری به تکرار ادعا‌های بی‌اساس علیه ایران پرداخته و گفت: «ایران از تصمیمات هسته‌ای خود برای ترساندن کشور‌های اروپایی استفاده می‌کند و ما به این کار باج‌گیری هسته‌ای می‌گوییم.»

وی همچنین افزود: «اقدام ایران در راه‌اندازی سانتریفیوژ‌های جدید و پیچیده، گامی در مسیر اشتباه بود.»

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مدعی شد: «حوثی‌ها مسیر خود را از ایرانی‌ها جدا کرده‌اند و نشان داده‌اند از رژیم ایران فاصله دارند.»

برایان هوک گفت: «ما خواستار پایان یافتن جنگ در یمن هستیم، ولی بزرگترین مانع رژیم ایران و نواب آن هستند.»

وی همچنین در اظهاراتی توهین‌آمیز ادعا کرد: «ژنرال قاسم سلیمانی باید در تهران باشد، نه در بغداد.»

پیش از این دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نشستی خبری در مقابل کاخ سفید، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه صدای آمریکا درباره اینکه چه اقدامی باید در واکنش به راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته ایرانی انجام شود، گفت: «ما در حال بررسی آن هستیم، خواهید دید.»

وی همچنین در پاسخ به این سوال که تحریم‌ها تا کجا؟ تحریم‌ها دیگر کافی نیستند؟ بدون دادن جوابی روشن فقط به گفتن یک کلمه بسنده کرد: «ببینید!»

در همین حال هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، در واکنش به گام برجامی جدید کشورمان از ایران خواست به توافق هسته‌ای اصلی بازگردد.

او بدون اشاره به بدعهدی‌های طرف‌های غربی برجام گفت: سانتریفیوژ‌های پیشرفته همه توافق را در معرض خطر قرار می‌دهد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، ضمن اشاره به کاهش تعهدات تهران در توافق هسته‌ای، از افتتاح یک زنجیره جدید از ۳۰ سانتریفوژ IR-۶ به دست ایران خبر داد.

او گفت: «امروز شاهد افتتاح زنجیره‌ای از ۳۰ سانتریفوژ IR-۶ هستیم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: «این اقدام نشان دهنده ظرفیت و مصمم بودن ایران است.»

آمریکا سال گذشته از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌ها را بازگرداند. در مقابل، ایران با کاهش تدریجی تعهدات خود در این توافق به این اقدام آمریکا واکنش نشان داد و اعلام کرد در ماه نوامبر اقدامات بیشتری در این زمینه انجام خواهد داد.

ماس در بخشی دیگر از اظهاراتش اعلام کرد آلمان به ممنوعیت صادرات تسلیحاتی به ترکیه که ممکن است در سوریه استفاده شود، ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/