کشاورزان و باغداران کمپوست را جایگزین کودهای شیمیایی کنند

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،علی دهنوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهارکرد: در کارخانه تولید کود آلی، علاوه بر کمپوست، زیرساخت تولید ورمی کمپوست که نوع دیگری از کود آلی با ارزش غذایی بالاست را هم تولید می­‌کنیم تا بتوانیم کود‌های با ارزش تری را در اختیار بهره برداران قرار دهیم.

او تصریح کرد: کمپوستی که در حال حاضر تولید می ­شود، در مقایسه با انواع کود‌ها قیمت چندان بالایی ندارد و کشاورزان و باغداران می­ توانند کمپوست را جایگزین کود‌های شیمیایی کنند بدون آنکه هزینه بالایی نیاز باشد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: تاکنون پژوهش‌­های فراوانی در مورد ارزش غذایی کود کمپوست و تأثیرگذاری آن بر رشد انواع گیاهان انجام شده که همگی موفقیت این کود را از نظر تولید محصول سالم اثبات کرده­ است.

او ادامه داد: خاک کشور از حیث برخورداری از مواد آلی در شمار خاک­‌های فقیر قرار می­ گیرد و بدیهی است استفاده از این کود که به طور کامل از مواد ارگانیک تهیه شده، می­ تواند به جبران این کمبود‌ها منجر شود.

دهنوی اظهار کرد: آثار زیان بار کود‌های شیمیایی برای محیط زیست، سلامت انسان و سایر جانداران و همینطور کیفیت خاک، همواره تأیید شده و اصرار بر آن است تا از کود‌های سالم‌تر استفاده شود.

او تصریح کرد: شهروندان با تفکیک از مبدأ و جداسازی صحیح پسماند‌تر از سایر گروه‌ها شامل پسماند خشک، پسماند ویژه و پسماند الکترونیک می‌توانند به کاهش مصرف کود‌های شیمیایی و حذف آثار نامطلوب آن کمک کنند، همچنین مصرف کنندگان کود مانند کشاورزان، باغداران و حتی شهروندان عادی برای باغچه‌ها و گیاهان خانگی، می‌توانند کود کمپوست و ورمی کمپوست را جایگزین کود‌های شیمیایی کنند تا هم از ورود اثرات مخرب به محیط زیست جلوگیری کنند و هم به محصولات سالم و با کیفیت‌تری دست یابند.

انتهای پیام/م

 

فضای سبز شهر اصفهان با کود کمپوست تیمار می‌شود

منبع:ایمنا