قائم مقام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بالغ بر ۵ هزار سرای دانشجویی در کشور نیاز است که هم اکنون کمبود حدود ۲۵۰۰ سرا را داریم.

به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، عباس قنبری قائم مقام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از سامانه جامع مدیریت
سراهای دانشجویی غیردولتی و خودگردان، گفت: نیازمان در بحث سراهای دانشجویی برای ۳.۵ میلیون دانشجو بالغ بر ۵ هزار سرای دانشجویی در کشور بوده و هماکنون کمبود حدود ۲۵۰۰ سرا را داریم.
او تصریح کرد: ما باید بدانیم که بزرگترین سرمایه کشور جوانان هستند و حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر بزرگ خراسانی در ابیات اشعار خود بارها به این موضوع اشاره کرده است و در سراهای دانشجویی باید دانشجویان ساکن در این سراها علوم و دانش خود را به یکدیگر آموزش دهند و در این مسیر از یکدیگر سبقت بگیرند تا تمامی دانشجویان از علوم و دانشهای مختلف برخوردار شوند.
قائم مقام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از ابتدای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ خوابگاههای دانشجویی تغییر نام خواهد داشت و با عنوان سرای دانشجویی به دانشجویان ارائه خدمت خواهد داشت؛ علت تغییر نام به این دلیل بوده که دانشجو میخواهد حداقل ۴ سال در این مکان که همچون خانهاش است سکونت داشته باشد و نباید این دو مکان با همدیگر تفاوت کنند.
قنبری افزود: از کل دانشجویان کشور، تعداد ۲۷۵ هزار نفر در موسسات آموزش عالی، ۶۰۰ هزار نفر در دانشگاههای دولتی، ۱.۵ میلیون در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه ۷۲۵ هزار نفر در دانشگاه پیامنور و ۴۰۰ هزار نفر در دانشگاه فنیوحرفهای مشغول به تحصیل هستند و از این تعداد دانشجو ۱۰۰ هزار نفر در مقطع دکتری تحصیل میکنند.
قائم مقام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از مجموع ۲۵۴۳ سرای دانشجویی کشور ۱۲۷۰ مورد سرای دولتی، ۹۵۲ مورد سرای غیردولتی و ۳۲۱ مورد سرای شخصی هستند و نیازمان در بحث سراهای دانشجویی بالغ بر ۵ هزار سرای دانشجویی در کشور بوده و هماکنون کمبود حدود ۲۵۰۰ سرا را داریم و متراژ هر سرا از ۳۰۰ تا ۱۲۰۰ مترمربع و در حال حاضر فضای معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع کمبود فضای سرای دانشجویی در کشور داریم که رفع این کمبود نیازمند درایت ویژه مسئولان و حضور پررنگ خیران نیکاندیش است.
ایجاد سامانه مدیریت سراهای دانشجویی در مشهد
حمیدرضا طاهری، معاون امور فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: هدفمان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تربیت دانشجویان نخبه و توانمند بوده و خوشبختانه رشد علمی نخبگان دانشگاهی را شاهد هستیم.
او تصریح کرد: از سال ۸۸ کار نظارت بر خوابگاهها و سراهای دانشجویی غیردولتی آغاز شده است و در یک دهه اخیر عملکرد خوبی در حوزههای مراقبتها، نگهداریها، رفع دغدغهها و ... شاهد بودیم و در جهت یکپارچگی خدمات این حوزه سامانه جامع مدیریت خوابگاهها و سراهای دانشجویی غیردولتی و خودگردان راهاندازی شده است.
معاون امور فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میخواهیم که تسهیلات استفاده از خوابگاههای دانشجویی را هم بر آنان لحاظ کنند و حتی مشوقهایی برای کسانی که از این خوابگاهها استفاده میکنند در نظر بگیرند.
تلاش برای حفظ نخبان کشور
هاشم جلیلیصفریان، مسئول نظارت بر خوابگاهها و سراهای دانشجویی غیردولتی و خودگردان مشهد گفت: دشمنان در تلاش هستند که عموم جوانان بهویژه نخبگان و دانشجویان را منحرف کنند تا به اهداف پلید خود دست یابند و نباید اجازه دهیم که جوانان ما طعمه دشمنان شده و خودش، خانوادهاش و جامعه با آسیبهای اجتماعی مواجه شود.
او تصریح کرد:حدود ۶ هزار دانشجوی غیربومی در موسسات آموزش عالی مشهد مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد تنها ۱۴۰۰ نفر از آنها و کمتر از ۲۵ درصد این میزان از سرای دانشجویی استفاده میکنند.
مسئول نظارت بر خوابگاهها و سراهای دانشجویی غیردولتی و خودگردان مشهد گفت: هم اکنون ۳ نوع خوابگاه دانشجویی داریم که نوع اول با مالکیت کامل دانشگاه، نوع دوم ملکهای شخصی زیر نظر دانشگاه و نوع سوم مکانهای خودگردان است؛ در مشهد ۱۴ سرای غیردولتی داریم که شامل ۴ سرای پسرانه و ۱۱ سرای دخترانه است و در این شهر نیازمند ۴ سرا به متراژ ۲۰ هزار مترمربع و با ظرفیت ۵۰۰ نفر هستیم تا کسریهای این حوزه تأمین شود.
جلیلی گفت: در سطح دنیا استقرار دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی و بار علمی آنان به نسبت کسانی که از این مکانها استفاده نمیکنند بهتر و بالاتر بوده و در شهر مشهد به عنوان ساخت دو خوابگاه باکیفیت و استاندارد بالا برای دانشجویان دختر و پسر هستیم.
انتهای پیام//م.پ