برای شکایت از پزشکان متخلف باید به کجا و چگونه شکایت کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگرچه پزشک در اقداماتی که به منظور درمان انجام می‌دهد، اگر برائت بگیرد، مسئولیتی ندارد، اما چنان چه در اثر قصور یا اقدام عمدی او، به بیمار آسیبی وارد شود، حسب مورد، طبق مقررات جنایات عمد و شبه عمد عمل خواهد شد؛ ضمن این‌که چنین اقداماتی، تخلف انتظامی نیز محسوب می‌شود. در این‌صورت علاوه بر تحمل کیفر و پرداخت خسارت، ممکن است پروانه پزشک، بر اساس مقررات انتظامی، برای دوره‌ای تعلیق یا در مواردی لغو و برای همیشه از اشتغال در این حرفه منع شود؛ زیرا پزشکان هم بر اساس مقررات حقوقی و جزایی و هم طبق مقررات صنفی، مسئول تخلفات خود هستند.

برای شکایت از پزشکان متخلف باید به کجا و چگونه شکایت کنیم؟

تخلفات پزشکی، مواردی مانند سهل انگاری در انجام وظیفه یا افشای اسرار را در بر می‌گیرد که احتمال دارد پزشک بر خلاف قوانین و مقررات وضع شده صنفی رفتار کرده باشد. اما جرایم پزشکی مواردی هستند که قانون گذار در قانون مجازات اسلامی، برای آن‌ها جرم و مجازات در نظر گرفته است، ولی شخصی که مرتکب آن‌ها می‌شود، پزشک یا جزو تیم پزشکی است.

رسیدگی به تخلفات پزشکی در صلاحیت دادسرای انتظامی پزشکی و رسیدگی به جرایم در حیطه صلاحیت محاکم عمومی دادگستری است. رسیدگی به تخلفات پزشکی توسط هیئت‌های بدوی انتظامی، مانع رسیدگی توسط محاکم قضایی نمی‌شود، چون ممکن است پزشک اقدام به عملی کند که واجد وصف مجرمانه باشد و، چون چنین امری، تخلف نیز محسوب می‌شود، محاکم دادگستری و هیئت‌های بدوی انتظامی، هر کدام می‌توانند جداگانه به موضوع رسیدگی کنند.

در هر صورت در بیشتر موارد می‌توان هم به سازمان نظام پزشکی و هم به محاکم دادگستری، به طور همزمان مراجعه کرد و هیچ یک مانعی برای صلاحیت دیگری محسوب نمی‌شود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

رسیدگی به تخلفات پزشکی، کجا و چگونه؟