مدیر انجمن بیماران ام اس خرم آباد:
۹۰۰ لرستانی مبتلا به ام اس هستند

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان،کاظم فتاحی، مدیر اجرایی انجمن بیماران ام اس صرع در خرم آباد گفت: حدود ۹۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در استان شناسایی شده که ۸۰ درصد آن‌ها بانوان هستند.

 فتاحی در دیدار با مدیرکل بهزیستی لرستان افزود: نیاز اصلی این بیماران توانمندسازی، اشتغال و درمان است که هزینه‌های بالایی دارد.

وی اظهار داشت: عمده‌ترین وسایل توانبخشی مورد نیاز بیماران ام اس ویلچر، عصا، واکر، تشک‌های مواج، پوشینه و سایر لوازم بهداشتی است، که امیدواریم سازمان بهزیستی بتواند در این خصوص به این افراد کمک کند.

مدیرکل بهزیستی لرستان نیز بیان کرد: بهزیستی به عنوان یک سازمان متولی بزرگترین اقلیت جامعه یعنی معلولین محسوب می‌شود، اما تنهایی قادر به پاسخگویی به تمام مطالبات نیست.

فاطمه زهرا توکلی اضافه کرد: یک معلول بنا بر معلولیت نبایست مرزبندی شده و از دیگر افراد جامعه جدا شود بلکه باید به عنوان یک شهروند عادی دیده شود.

وی ادامه داد: بعد از بروز معلولیت برای یک فرد، تمام نیاز‌های عادی فرد معلول از جمله مسکن، اشتغال و تحصیل بر عهده بهزیستی گذاشته می‌شود که این امر احساس جدا شدن از عموم جامعه را برای فرد معلول به وجود آورده و آن مرزبندی بطور ناخودآگاه در ذهن افراد جامعه و فرد معلول شکل می‌گیرد.

توکلی افزود: عدم پاسخگویی به نیاز‌های طبیعی و به حق این قشر از سوی سایر دستگاهها، باعث شده افزایش حجم کار در سازمان بهزیستی شده است.

وی یادآور شد: مشکل اشتغال و کاهش درآمد در استان، دستیابی به فرصت‌های برابر را برای معلولین را کاهش داده که این امر باعث شده به دلیل نبود فرصت‌های شغلی، درآمد کمتری داشته و برای تامین نیاز‌های عادی به دستگاه‌های متولی وابسته شوند.

یک میلیون و ۳۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که سهم استان از این تعداد ۵۲ هزار نفر است.

مدیرکل بهزیستی لرستان افزود: لرستان از نظر شیوع معلولیت جز ۱۰ استان اول کشور است و در برخی موارد همانند معلولیت‌های جسمی و حرکتی جز استان‌های با شیوع بالا محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ر

۹۰۰ لرستانی مبتلا به ام اس