حال خوب فلامینگوهای تالاب شادگان

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، رحیم مجدمی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: با آبگیری تالاب، جمعیت فلامینگو‌ها افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود ۷ هزار فلامینگو در تالاب شادگان سرشماری شود و در حال حاضر حدود ۸۰ درصد تالاب آبگیری شده و در مجموع وضعیت آبگیری تالاب شادگان مطلوب است.

وی افزود: فلامینگو‌ها در قسمت جنوبی تالاب شادگان و در جا‌هایی که آب شور وجود دارد زیست می‌کنند و اکنون فصل جوجه‌آوری فلامینگو‌ها است و سواحل جنوبی تالاب شادگان محل جوجه‌آوری فلامینگو‌ها است که حدود ۲۰ درصد از جوجه‌ها حلقه‌گذاری شده‌اند.

مجدمی بیان داشت: طبق سرشماری اخیر ۶ هزار و ۲۰۰ قطعه فلامینگو در تالاب شادگان سرشماری شده و پیش‌بینی می‌شود حدود ۷ هزار قطعه فلامینگو در تالاب شادگان سرشماری شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان ادامه داد: حلقه‌گذاری جوجه‌ها موجب می‌شود متوجه شویم که این جوجه‌ها در کجا قرار دارند و بعد در کجا زندگی می‌کنند و جوجه‌های فلامینگو‌ها در فصل‌های بعد در تالاب شادگان می‌مانند، اما والدین آن‌ها به جا‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

این مقام مسئول عنوان کرد: جوجه‌آوری فلامینگو، کاکایی صورتی و سلیم خرچنگ‌خوار از خردادماه آغاز و تا تیرماه ادامه دارد. البته کار سرشماری و حلقه‌گذاری آن‌ها پس از جوجه‌آوری انجام می‌شود.

وی گفت: تخریب زیستگاه فلامینگو‌ها توسط انسان و تأمین نشدن حق‌آبه تالاب مهم‌ترین عواملی هستند به فلامینگو‌ها آسیب می‌رساند و وجود تیر برق و کابل‌های فشار قوی در مسیر آبادان - ماهشهر در حوزه تالاب شادگان موجب برخورد و کشته شدن فلامینگو‌ها می‌شود.

صید ماهی با الکتروشوکر

مجدمی ادامه داد: افزایش شوری آب و نبود تعادل بین آب شور و شیرین نیز از دیگر مواردی است که به فلامینگو‌ها آسیب می‌رساند که این مشکل به دلیل عدم تأمین حق‌آبه تالاب ایجاد می‌شود و در چند سال اخیر تعداد زیادی از فلامینگو‌ها به دلیل خشکسالی تلف شده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: عمده تخلف در تالاب شادگان صید ماهی با الکتروشوکر است که اکنون این مساله به معضلی تبدیل شده است.

وی بیان کرد: برخورد شدیدی با این متخلفان انجام شده و در یک ماه اخیر ۲۶ متخلف راهی زندان و برای ۲۰ نفر پرونده قضائی تشکیل شده است.

انتهای پیام/م