باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛
هزارتوی حذف کنکور؛ برچیده شده بزرگترین ماراتن کشور همچنان در هاله‌ای از ابهام

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایده حذف کنکور عمری به درازی خود کنکور دارد؛ یک ســال بعد از برگزاری اولین آزمون کنکور در سال ۱۳۴۸ تاکنون که قریب به نیم قرن از آن می‌گذرد، همواره موضوع حذف کنکور و گزینه جایگزین‌ آن سر زبان‌ها بوده ، اما در طول تمام این سال‌ها و با وجود کش و قوس‌های فراوان، کنکور کماکان به قوت خود باقی مانده، گویا زور کنکور بیشتر از این حرف‌هاست و این آزمون بیدی نیست که با این باد‌ها بلرزد.

شاید تن هیچ نسلی مانند تن دهه شصتی‌ها از داغی کنکور نسوخته است؛ کنکور کابوس و پدیده استرس زا دهه شصتی‌ها شد، به نحوی که می‌توان زندگی دهه شصتی‌ها را به دو قسمت قبول شــدن در کنکور یا قبول نشدن در آن تقسیم کرد، برای دهه شصتی‌ها کنکور نهایت آمال و دریچه‌ای رو به پیشرفت و خوشبختی بود، در صورت قبول نشدن نیز، این نسل آینده روشنی را برای خود متصور نبود.

کنکور؛ غول پوشالی که سر خم نمی‌آورد و به قوت خود باقی خواهد ماند/ آیا مافیای کنکور مانع حذف کنکور می‌شوند؟

برخی از دولت‌ها برای کنترل غول پوشالی کنکور، چاره را در افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها دیدند؛ به ویژه در دوره‌ای ظرفیت دانشگاه‌ها به صورت سرسام آوری بالا رفت و بسیاری از دانشگاه‌ها بدون مطالعه، بدون برنامه ریزی و بدون وجود زیرساخت‌های مناسب برای ایجاد اشتغال، دانشجو جذب کردند.

این رویه باعث شد در یک مقطع زمانی کوتاه چندساله انبوهی از فارغ التحصیلان دانشگاهی به بازار کار هجوم آورند، بازار کاری که برای آن تعداد فارغ‌التحصیلان عرضه‌ای نداشت بنابراین جامعه با انبوهی از تحصیل کرده‌های بیکار و بی مهارت مواجه شد که به دلیل بالا رفتن توقع‌شان حاضر به انجام هرکاری هم نبودند.

در سال ۸۶ قانونی در مجلس تصویب شد که به موجب آن دولت باید در پنج سال، سابقه تحصیلی را جایگزین کنکور  می‌کرد و کنکور سراسری در نهایت سال ۹۲ حذف می‌شد، اما با وجود این که بحث حذف کنکور به طور جدی در رسانه‌ها و مجلس و دولت مطرح شد، اما هر بار آموزش و پرورش پشت کنکور ماند و این اتفاق نیفتاد.

کنکور؛ غول پوشالی که سر خم نمی‌آورد و به قوت خود باقی خواهد ماند/ آیا مافیای کنکور مانع حذف کنکور می‌شوند؟

برخی از منتقدان حذف کنکور، ساختار آموزشی کشور را برای حذف کنکور آماده نمی‌دانند، اما برخی حذف نشدن کنکور را به وجود مافیای کنکور که حتی در بدنه دولت هم نفوذ کرده است، گره می‌زنند.


بیشتر بخوانید: هزار توی حذف کنکور؛ سوابق تحصیلی به داد داوطلبان می‌رسد؟


حذف کنکور بحث عرضه و تقاضاست

جواد صادقی جعفری معاون پژوهشی دانشگاه سوره در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: حذف کنکور بحث عرضه و تقاضاست، اینکه برای برخی از رشته‌ها تقاضا زیاد و برای برخی کم است و برای رشته‌های پرتقاضا صندلی در دانشگاه وجود دارد.

وی ادامه داد: تا زمانی که عرضه و تقاضا هماهنگ نشود بحث کنکور مطرح خواهد بود؛ وزارت علوم کار خوبی راه انداخته است و این است که برای برخی رشته‌ها  فضا را باز گذاشته است تا فرد بتواند به خوبی در آن درس بخواند؛ نمی‌توانیم کنکور را به طور کامل حذف کنیم.

کنکور؛ غول پوشالی که سر خم نمی‌آورد و به قوت خود باقی خواهد ماند/ آیا مافیای کنکور مانع حذف کنکور می‌شوند؟


بیشتر بخوانید: تاثیر ۸۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۹۸/ برای حذف کنکور ۵ سال زمان نیاز است


برای حذف کنکور پنج سال زمان نیاز است

محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در سال ۹۸، کلید حذف کنکور زده می‌شود و انتظار می‌رود با جریان هدایت تحصیلی این موضوع پیش برود،‌ در این بین طرح‌های مختلف وجود دارد و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده دست کم ۵ سال برای حذف کنکور زمان نیاز است.

وی بیان کرد: ۵۰ سال است که کنکور در کشور ما برگزار می‌شود؛ سال ۴۸، ۵۰ هزار داوطلب در کنکور سراسری شرکت کردند و با توجه به فراز و نشیب‌هایی که وجود داشت به اینجا رسیده‌ایم؛ امسال پنجاهمین دوره کنکور سراسری برگزار شد، کنکور یک پدیده اجتماعی است و خانواده و اقتصاد را متحمل فشار می‌کند.

مجتبی‌ شریعتی ‌نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم درباره سازوکار حذف کنکور  پیش تر به خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود که حذف کنکور تا سه سال آینده امکان ندارد و آنچه در مورد حذف کنکور هدف است، حذف کامل آن است، اما مراحل و چگونگی فرآیند آن  باید بررسی شود.

کنکور؛ غول پوشالی که سر خم نمی‌آورد و به قوت خود باقی خواهد ماند/ آیا مافیای کنکور مانع حذف کنکور می‌شوند؟

علی آهون منش رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حذف کنکور، اظهار کرد: حذف کنکور خوب است اما باید به تمام افراد توجه کرد، برخی از دانش آموزان معدل بالایی دارند و به راحتی می‌توانند وارد دانشگاه شوند اما راه برای دیگر افراد بسته می‌شود که این یک مشکل است.


بیشتر بخوانید: حذف کنکور به معنای حذف همه آزمون‌ها نیست/ پذیرش دانشجو به شیوه کنونی سم مهلک است


رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی بیان کرد: تمام افراد با معدل بالا قصد حضور در بهترین دانشگاه‌های کشور را دارند که این جریان مشکل ساز است چرا که دانشگاه‌ها ظرفیت کمی دارند، در این هنگام دانشگاه با حجم زیادی از دانشجوها مواجه می‌شوند که مجبور هستند پس از ثبت نام کنکوری داخلی در دانشگاه برگزار کنند.

کنکور؛ غول پوشالی که سر خم نمی‌آورد و به قوت خود باقی خواهد ماند/ آیا مافیای کنکور مانع حذف کنکور می‌شوند؟

 وی با تاکید بر اینکه کنکور را به راحتی نمی‌توان حذف کرد، گفت: اگر وزارت علوم و سازمان سنجش نتواند برای حل ثبت نام در دانشگاه راه حلی بیاندیشد کنکور حذف نخواهد شد؛ به نظر می‌رسد تا زمانی که این مسائل حل نشود حذف کنکور معنا نخواهد داشت.

انتهای پیام/