مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر ضرورت پیشگیری و مدیریت به موقع آفت شته مومی کلزا تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ،عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات
جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه
شته مومی کلم گونه، غالب و آفت کلیدی
کلز است، بر لزوم پیشگیری و مدیریت به موقع آفت شته مومی تاکید کرد و گفت: پایش مستمر مزارع کلزا بویژه در مناطق میان بند و کوهستانی و مبارزه با آفت در کانونهای شناخته شده، ضروری است.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی، بیشترین جمعیت شته مومی کلم روی کلزا ،در اواخر فروردین و اردیبهشت مشاهده میشود.
وی درباره روشهای کنترل و مبارزه با آفت شته مومی گفت: روش زراعی و حذف علفهای هرز از جمله خردل وحشی، تربچه وحشی، کیسه کشیش و شمبلیک در کنترل این آفت موثر است.
زاغی افزود: مبارزه لکهای و کانون آلودگی در حاشیه مزارع قبل از ایجاد کلنی برای جلوگیری از گسترش آفت در مزرعه، انجام مبارزه قبل از باز شدن گلها، استفاده از
سموم کم دوام و کم خطر در حاشیه مزرعه مانند پریمور برای حفظ دشمنان طبیعی آفات، انتخاب ابزار، زمان و تکنیکهای
سمپاشی مناسب از روشهای دیگر کنترل این آفت است.
وی با بیان اینکه حساسترین مرحله کلزا که در برابر شته مومی آسیب پذیر می شود در زمان ساقه رفتن و تشکیل غنچه و گل و غلاف اولیه روی ساقه اصلی بوده که مصادف با گرم شدن نسبی هواست، گفت: به محض مشاهده کانون اولیه پشت برگها و یا غنچه ها، بکارگیری سمپاشهای اتومایزر ۱۲ لیتری یا سمپاش ۱۰۰ لیتری لانس دار و استفاده از سموم ایمیداکلو پراید و پریمور ۵۰ درصد به مقدار ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر در هر هکتار برای کانون کوبی توصیه میشود.
وی افزود: در صورتی که مزرعه کلزا دارای کانوپی متراکم و در مرحله تشکیل غلاف آلوده به شته است با سمپاش توربولاینر و حداقل ۵۰۰ تا ۷۰۰ لیتر با استفاده از سموم فوق محلول پاشی و در صورت مشاهده شته در بازدید بعدی نسبت به سمپاشی با سمپاشهای اتومایزر ۱۲ لیتری سمپاشی مجدد شود.
انتهای پیام/س
راههای مبارزه با آفت شته مومی کلزا