به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اجلاس سران جامعه اطلاعاتی سخنانی را در خصوص سند ۲۰۳۰ بیان میکند. زیرنویس فارسی فیلم مذکور نشان میدهد که آذری جهرمی در دفاع از این سند سخن گفته است؛ موضوعی که واکنش اعتراضی برخی کاربران را در پی داشت و برخی دیگر در صحت آن تردید داشتند.
برای روشن شدن موضوع، خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان فیلم اصلی سخنان وزیر ارتباطات در این اجلاس را تهیه و آن بخش از اظهارات او را که به سند۲۰۳۰ مرتبط بود، به فارسی ترجمه کرد. طبق بررسی انجام شده، جهرمی در سخنانی به بخشهایی از سند ۲۰۳۰ اشاره و تاکید میکند وزارت متبوعش در حال کار روی سند مزبور است و برای رسیدن به اهداف آن تلاش میکند. با توجه به موضع صریح جمهوری اسلامی ایران در قبال سند ۲۰۳۰، این اظهارات آذری جهرمی در فضای مجازی و در بین کاربران بازتاب وسیعی پیدا کرد.
اما برای اطلاع از محتوای دقیق اظهارات وزیر ارتباطات در اجلاس سران جامعه اطلاعاتی، متن انگلیسی بخشهای مرتبط با سند ۲۰۳۰ که به فارسی نیز ترجمه شده است در ادامه ارائه میشود.
Good afternoon. To answer this question, I would like to focus here only on the SDGs number 16 and 17. The goal sixteen of the SDG calls for building effective and accountable institutions at all levels.
I’m proud to inform you that we have made considerable progress in this regard. By expanding our government services we have tried to leverage efficiency, accessibility, transparency and accountability in government sector.
ترجمه فارسی اظهارات آذری جهرمی درباره سند۲۰۳۰:
«عصر بخیر. برای پاسخ به این سوال، مایلم در اینجا تنها بر روی اهداف ۱۶ و ۱۷ سند توسعه پایا تمرکز کنم. هدف شماره ۱۶ خواستار ایجاد موسسات کارا و پاسخگو در تمامی سطوح است. مفتخرم به شما اعلام کنم که ما پیشرفت قابلملاحظهای در این زمینه داشتهایم. ما سعی کردهایم با توسعه خدمات دولتی خود، کارآیی، در دسترس بودن، شفافیت و پاسخگویی را در بخش دولتی افزایش دهیم».
در ادامه نیز ویدئوی منتشر شده از صحبتهای آذری جهرمی در این اجلاس را میبینید.
اهداف توسعه پایا مجموعهای از اهداف هستند که به آینده مربوط میشوند. رؤسای دولتها، نمایندگان بلندپایهٔ نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد و جامعه مدنی در سپتامبر ۲۰۱۵ گرد هم آمدند و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دستور کار توسعه پایا ۲۰۳۰ را تصویب کردند. این دستورکار که جایگزین اهداف توسعه هزاره شد، شامل ۱۷هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است که نقشه راه جامعهٔ بینالمللی را در زمینه توسعهٔ پایا برای پانزده سال آینده ترسیم میکند.اهداف این دستور کار توسط سازمان ملل تعریف و به عنوان اهداف جهانی برای توسعه پایا ترویج شده است.
اهداف اصلی توسعهٔ پایا مورد توافق ۱۹۳ کشور عبارتند از:
۱- بدون فقر: به تمام انواع فقر در هر کجا باشد پایان دهیم.
۲- بدون گرسنگی: به تمام گرسنگی پایان دهیم، به امنیت غذایی و تغذیه سالم برسیم، و کشاورزی پایا را ارتقاء دهیم.
۳- سلامتی مطلوب: زندگی سالم را تضمین کنیم و برای همه د ر همه سنین سطح سلامتی را بهبود بخشیم.
۴- کیفیت آموزش: آموزش با کیفیت برای همه میسر و مساوی باشد و فرصتهای یادگیری برای همه در تمام طول عمر فراهم شود.
۵- برابری جنسی: به برابری جنسی برسیم و تمامی دختران و زنان قدرتمندتر گردند.
۶- آب سالم و بهداشت: آب تصفیه شده و سالم در دسترس همه قرار گیرد و امکانات بهداشتی برای همه فراهم باشد.
۷- انرژی ارزان و تجدیدپذیر: دسترسی به منابع انرژی ارزان، مطمئن، پایا و مدرن برای همه فراهم شود.
۸- کار و اقتصاد خوب: رشد اقتصادی پایا، فراگیر و با ثبات
۹- زیرساخت خوب و نوآوری: ساخت زیر ساختار مقاوم، ارتقای صنعت پایا و عمومی، و ارائه نوآوری.
۱۰- کاهش نابرابری: کاهش نابرابری در کشورها و بین آنها.
۱۱- شهرها و جوامع پایا: شهرها و اقامتگاههای بشری را عمومی، امن، مقاوم و پایا سازیم.
۱۲- استفاده امن از منابع: تضمین مصرف پایا و الگوهای مصرف.
۱۳- اقدام دربارهٔ آب وهوا: اقدامات فوری برای مبارزه با تغییر آب و هوا و عوارض ناشی از آن.
۱۴- اقیانوسهای پایا: حفظ و استفاده پایا از اقیانوسها، دریاها و منابع دریایی برای توسعه پایا.
۱۵- استفاده پایا از زمین: حفظ، بازیابی و بهبود استفاده پایا از اکوسیستمهای خاکی، مدیریت پایا جنگلها، مبارزه با بیابانزایی، متوقف کردن یا معکوس کردن روند تخریب زمین و متوقف کردن روند از دست رفتن تنوع زیستی
۱۶- صلح و عدالت: ارتقای جوامع صلحآمیز و فراگیر برای توسعه پایا، فراهم کردن دسترسی به عدالت برای همه و ساخت موسسات کارآ، قابل اعتماد برای همه و در همه سطوح.
۱۷- همکاریها در توسعه پایا: تقویت ابزارهای پیادهسازی و احیای همکاریهای جهانی برای توسعه پایا.