برای تبدیل گفتمان تکلیف مدار به گفتمان حق مدار باید قبل از برخورد قانون، تدبیرهای دیگری را انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، علیرضا آزاد عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در همایش «کودکی گمشده» گفت: باید گفتمان تکلیفمدار را به گفتمان حقمدار تبدیل کنیم، اگر میخواهیم کاری انجام دهیم، باید قبل از برخورد قانون، تدبیرهای دیگری را انجام دهیم؛ به عنوان مثال رفع فقر و محرومیت، تقویت بنیان
خانواده، توجه دادن به ارزش تحصیل و انجام فرهنگسازی بسیار میتواند موثر باشد.
وی در خصوص قانون فعلی کشور درباره سن ازدواج گفت: براساس قانون ازدواج دختران بعد از ۱۳ سالگی است و اگر قبل از ۱۳ سالگی باشد، باید با اجازه، ولی و رعایت مصلحت سنجی توسط دادگاه باشد. عدهای به دنبال تغییر این قانون هستند به گونهای که
ازدواج قبل از ۱۳ سالگی ممنوع باشد و ازدواج در ۱۳ تا ۱۶ سالگی نیز با اجازه، ولی و مصلحت اندیشی دادگاه صورت بگیرد.
آزاد در خصوص تقسیم بندیهای موجود درباره انواع متفکران دینی و نظراتشان در مورد ازدواج گفت: ۴ دسته مختلف از متفکران دینی وجود دارد که دسته اول افرادی هستند کاملا تعبد گرایانه به قضیه نگریسته و متن آیات قرآن را اجرا میکنند، دسته دوم در عین پایداری به مباجث دینی، سعی میکنند حرفهای جدید بزنند، دسته سوم به دنبال بیان فلسفه و حکمت احکام هستند و دسته چهارم نواندیشان دینی هستند که قرائت رسمی از دین را ممکن است تمکین نکنند و راه تجدید نظر در مبانی را باز کنند.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی در خصوص راهکارهای فقهی برای پدیده
کودک همسری گفت: اگر اراده فقهی وجود داشته باشد و موضوع برای فقها از طریق درک و تصویر درستی ارائه شود، راه حل پیدا میشود، زیرا این مساله سختتر از مساله دیه زن و مرد نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه باید ملاحظاتی را در این زمینه رعایت کنیم، افزود: نباید پدیده کودک همسری را وارد مباحث سیاسی کنیم و در رقابت با اهل تسنن قرار ندهیم. همچنین قوانین بین المللی را برای خود تابو نکنیم.
انتهای پیام//ف. ح
براساس قانون، سن ازدواج دختران بعد از ۱۳ سالگی است