رئیس شورای شهر قم عنوان کرد؛
ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشکل مدیریت شهری قم

مشکل مدیریت شهری قم فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، عبدالله جلالی رئیس شورای شهر قم با اشاره به روند تصمیم‌گیری مجموعه مدیریت شهری گفت: در حال حاضر شهرداری قم با افق ۲۰ ساله ۱۴۱۴ و برنامه ۵ ساله ۱۴۰۰ و برنامه یک‌ساله‌ای که برشی از برنامه ۵ ساله تصمیم‌گیری در مسئله مدیریت شهری را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به برخی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی شهر قم افزود: مشکل حمل‌ونقل و ترافیک و فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی از مشکلات مهم مدیریت شهری قم است، دولت قبل ۸۳ درصد از هزینه نوسازی و خرید ناوگان حمل‌ونقل عمومی را پرداخت می‌کرد، اما در دولت کنونی مبلغی از این محل به شهرداری‌ها پرداخت‌نشده است.

جلالی ابراز کرد: در زمینه فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی نگرانی جدی وجود دارد. در شورای عالی شهرسازی از ۱۷۰۰ هکتار بافت شهری قم ۳۱۵ هکتار به‌عنوان بافت تاریخی تعریف‌شده است، شهرداری و شورای شهر قم به این تصمیم انتقاد داشته و معتقد است مبنای این تصمیم‌گیری عکس‌های هوایی سال ۱۳۲۵ بوده و امروز شرایط بافت‌های شهری قم کاملاً تغییر کرده است.

وی با انتقاد از تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای در برخی فعالیت‌های سابق و فعلی ادمه داد: خدمت، اساس کار شورای پنجم بوده و اعتقاد این شورا بر این بوده که سیاست زدگی و پراکنده‌کاری تاکنون سودی برای شهر نداشته و به همین خاطر نیز شورای پنجم سعی کرده به‌هیچ‌عنوان وارد کار‌های حاشیه‌ای نشود.

جلالی گفت: به نظر می‌رسد شرایطی ایجادشده که قم مسیر خود را به‌سوی توسعه و پیشرفت پیداکرده، اما هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد، قم شهری بوده که ۹۶ درصد جمعیت آن در داخل شهر زندگی می‌کند بنابراین تمام مراتب توسعه و پیشرفت این شهر در داخل شهر متبلور می‌شود.

رئیس شورای شهر قم ادامه داد: اصلاحیه بودجه سالم ۹۷ شهرداری قم به ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش پیداکرده که به نظر می‌رسد امسال تمام این بودجه تحقق پیدا کند، درآمد و هزینه کرد درست مهم‌ترین هنری بوده که از شورای شهر و شهرداری انتظار می‌رود.

وی ادامه داد: از سال ۲۵ شمسی تاکنون بسیاری از بافت‌های تاریخی از بین رفته و امروز اثری از آن‌ها در قم نیست، مشکل اصلی شهر قم این بوده که به‌جای لکه‌ای دیدن بافت‌های تاریخی؛ آن‌ها را به‌صورت پهنه‌ای استخراج و تصویب کرده‌اند، ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی مانع از توسعه و سرمایه‌گذاری و همچنین نوسازی و بازآفرینی شهری شده است.

رئیس شورای شهر قم با اشاره به مشکل پارکینگ شهر قم ابراز کرد: در بودجه سال ۹۸ مسئله پارکینگ به‌صورت ویژه دیده‌شده است، تملک مهم‌ترین مشکل قم در احداث پارکینگ است، کمبود سرانه‌های تفریحی، فرهنگی و سرانه‌های سبز از مهم‌ترین مشکلات شهر قم است.

جلالی تأکید کرد: فرودگاه قم، منوریل، مترو، قطار سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان و پروژه شهید کاظمی از مهم‌ترین مشکلات شهری قم بوده که فقط با ورود مراکز ملی قابل‌حل شدن بوده و از عهده مجموعه مدیریت شهری قم خارج است.

انتهای پیام/ الف

وضعیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی استان قم نگران‌کننده است