یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی دسر پاییزی را برای جلوگیری از پیری زودرس مفید دانست.
به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛
دسر خرمالو حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، فیبر، گوگرد، ، فسفر، منیزیم، ویتامین A، ویتامین گروه B، مانندB1، B2، B3، B6، ویتامین E و C، لیکوین، فلاونوئیدها، فیزیتین، پلی فنولها، کاتچین ، منگنز و مس است.
برای بررسی خواص دسر خرمالو و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص دسر خرمالو
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی
در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر خرمالو اظهار کرد: این دسر به علت داشتن ویتامینهای گروه B، C،A، E و املاح معدنی مفید، تاثیر چشمگیری در زیبایی، جوانسازی و تقویت پوست دارد؛ از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری میکند و موجب رشد موها میشود.
وی درباره خواص دیگر دسر خرمالو بیان کرد: این دسر به علت داشتن املاح معدنی مخصوصا آهن و ویتامینها برای زنان باردار و شیرده و جنین مفید است؛ فقط نباید در خوردن آن زیاده روی کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: فیبر بالا در این دسر موجب عملکرد بهتر رودهها و رفع یبوست میشود؛ این دسر جزو رژیمهای لاغری محسوب و قادیر بالای کربوهیدرات، فیبر و پروتئین، موجب کنترل اشتها و کاهش وزن میشود اما در خوردن آن نباید افراط کرد.
عظمایی تاکید کرد: این دسر به خاطر داشتن ویتامینهای A، E، C و سایر اکسیدانها مثل لیکوپن و فلاونوئیدها موجب افزایش سیستم ایمنی بدن میشود و بدن را در مقابل انواع بیماریها و سرطانها، مخصوصا سرطان ریه، استخوان و کولون محافظت میکند؛ همچنین از ایجاد تومور در بدن جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره سایر خواص این دسر گفت: دسر خرمالو موجب افزایش انرژی مخصوصا در ورزشکاران و بدن سازان، تقویت بینایی، معده، رفع بواسیر، رفع کم خونی، تقویت حافظه، بهبود عملکرد قلب و عروق، کمک به کودکان در حال رشد و کمک به بیماران کبدی میشود.
موارد منع مصرف دسر خرمالو
وی درباره موارد منع مصرف گفت: در خوردن این دسر افراط نشود، افرادی که نسبت به این میوه آلرژی دارند در خوردن این دسر زیاده روی نکنند و خرمالو نارس مصرف نکنند.
مواد لازم برای تهیه دسر خرمالو
پودر ژلاتین خوراکی 2 قاشق غذا خوری
عسل 3 تا 4 قاشق غذاخوری
خامه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
شیر نصف لیوان
وانیل یک چهارم قاشق غذا خوری
طرز تهیه دسر خرمالو
_خرمالوها را بشویید و پوست آن را جدا کنید.
_4 تا از آنها را در مخلوط کن بریزید.
_سپس عسل ، وانیل و خامه را به مواد داخل مخلوط کن اضافه کنید.
_مواد را با مخلوط کن برقی خوب مخلوط کنید.
_ژلاتین را در شیر ولرم بریزید و روی کتری بگذارید تا ژلاتین خوب حل شود.
_سپس به مواد داخل مخلوط کن اضافه کنید و دوباره مخلوط کن را روشن کنید تا مواد خوب مخلوط شود؛ سپس مواد را داخل قالبهای مخصوص ریخته و یکی از خرمالوها را خورد کرده و برای تزئین روی آن بریزید.
_به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب جا بیفتد بعد میل کنید.
انتهای پیام/