وزیر نفت:
بازگشت کارت سوخت به چرخه سوخت‌گیری در دست بررسی است

بازگشت کارت سوخت در دست بررسی استبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه وزیر نفت در چهارمین کنگره راهبردی نمایشگاه نفت و نیرو در جمع خبرنگاران درباره سفر دیروز به روسیه و مذاکره با همتای روس خود اظهار کرد: محور گفت‌وگوهای ما درباره مسائل بازار و شرایط تحریم بود.

وزیر نفت، تصریح کرد: بازار نفت در حال حاضر با کمبود عرضه مواجه است و عدم تعادل دارد به همین دلیل است که یک روز قیمت نفت ۸۵ دلار و روز بعد ۸۳ دلار می‌شود چرا که بازار با کمبود عرضه دست و پنجه نرم می‌کند و این کمبود عرضه با حرف زدن، برطرف نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هیچ تولیدکننده‌ای در حال حاضر امکان و توان افزایش تولید خود را ندارد، گفت: عربستان در حال استفاده از ذخایر نفتی خود است اما باید دید تا چه زمانی می‌تواند به این برداشت از ذخایر خود ادامه دهد. این در حالی است که آمریکا اعلام کرده تا زمانی که مسئله خاشقجی، خبرنگار منتقد سعودی حل و فصل نشود، از ذخایر خود برداشت نمی‌کند.

زنگنه با بیان اینکه سازوکار بازار نفت هوشمند است، افزود: التهاب‌های بازار تنها مربوط به سال جاری نمی‌شود و تنش‌های بازار نفتی به سال آینده نیز سرایت خواهد کرد.

وی با اشاره به استفاده مجدد از کارت سوخت گفت: استفاده مجدد از کارت سوخت پیچیدگی خاص خود را دارد و در هیئت دولت در حال بررسی مزایا و معایب آن است.

وزیر نفت با اشاره به استفاده از بخش خصوصی در اتمام پروژه‌ها بیان کرد: پالایشگاه سیراف با منابع مالی داخلی تأمین می‌شود و برآورد منابع ارزی آن به ۳۰ درصد می‌رسد.

زنگنه در پایان با اشاره به قاچاق سوخت در کشور گفت: تا زمانی که قیمت سوخت پایین‌تر از کشورهای همسابه باشد قاچاق سوخت ادامه خواهد داشت.

آمریکا با زورگویی نمی‌تواند قیمت نفت را کاهش دهد

وزیر نفت در افتتاحیه چهارمین دوره کنگره راهبردی نفت و نیروی ایران با اشاره به اقدامات یکجانبه آمریکا اظهار کرد: زورگویی و اقدامات یکجانبه آمریکا برای تحمیل اراده خود به ایران، کشور را با مشکلات ناخواسته‌ای مواجه کرده است که تنها راه عبور از آن استفاده از اندیشه و تدبیر است.

وزیر نفت افزود: ایالات متحده با تحریم کشورهای تولیدکننده نفت مانند ونزولا، روسیه و امریکا باعث افزایش تنش است و از سویی با قلدری در پی کاهش قیمت نفت است که این موضوع با برداشت تحریم‌ها امکان پذیر است.

وی با اشاره به کمبود عرضه نفت بیان کرد: ایران در صد سال گذشته همواره به دنبال عرضه مستمر نفت در بازار بوده است اما اقدامات امریکا باعث کاهش عرضه نفت و به تبع آن افزایش قیمت‌های در سال‌های آینده است.

زنگنه ادامه داد: نباید با شعار دادن و صحبت کردن از تحریم‌ها، نقشه‌های خود را فاش کنیم و نیاز است با تدبیر و اندیشه زیان را به حداقل برسانیم.

وی افزود: بسیاری از شرکت‌های بزرگ برای سرمایه گذاری در حوزه نفت ایران اعلام آمادگی کردند که به دلیل تحریم‌ها با موانع بسیاری مواجه شدند اما این به معنی منفعل بودن ما نیست و با استفاده از ظرفیت داخلی می توان از این مرحله عبور کرد‌.

وزیر نفت با اشاره بهره برداری از سه فاز در میدان پارس جنوبی بیان کرد: ۲۱ فاز در گذشته در میدان پارس جنوبی احداث شده است و تا پایان سال ۳ فاز دیگر وارد مدار می‌شود و در سال آینده از ۳ فاز دیگر بهره‌برداری می‌شود.

وی افزود: برای توسعه منابع نفتی و ipc نیازمند ۶ میلیارد دلار منابع مالی است که در پی تامین آن از بورس هستیم.

زنگنه با اشاره به توسعه مجموع پالایشگاه معایانات گازی بیان کرد: پالایشگاه معیانات گازی با ظرفیت ۴۸۰ هزار بشکه بود که با افزایش ظرفیت، سریع ترین واحد تولید بنزین در کشور شکل خواهد گرفت.

وی ادامه داد: ما در توسعه میدان های نفتی بالادستی و پایین دستی و در صنایع پتروشیمی با وجود نیاز به ارزبری، ظرفیت بسیار مناسبی در کشور وجود دارد.

وزیر نفت با اشاره به افزایش تولید بنزین در کشور اظهار کرد: وضعیت وزارت نفت در همه شاخص‌های تولید، پتروشیمی و نفت خوب است، به ویژه در تولید بنزین به طوری که ظرفیت تولید در سال ۹۰ ،۵۲ میلون بشکه بود که این رقم در سال ۹۷ به ۹۰ میلیون بشکه در روز رسید و کشور را در مقایل تحریم ها مقاوم کرد.

وزیر نفت با اشاره به قاچاق سوخت در کشور گفت: قیمت گاز مایع در کشور برای هر تن N دلار است در حالی قیمت جهانی آن ۵۰۰ دلار است همین اختلاف قیمت زمینه را برای قاچاق فراهم می کند.

زنگنه افزود:تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی در روستا ها صورت گرفته است که یک ریال از دولت گرفته نشده است و عمده فعالیت آن در کشور صورت گرفته است.

وزیر نفت در پایان گفت: در بحث گازهای فلر اقدامات مناسبی صورت گرفته و در نهایت به این نتیجه رسیدم که فلر در مناطق گازی خوزستان را می توان با سرمایه ای کمتر از ۲ میلیارد دلار به عنوان خوراک به پتروشیمی مارون و امام به صورت قرارد بیع متقابل با بازگشت سرمایه دوساله واگذار شده که زمینه های مناسبی برای اشتغال است.

انتهای پیام/