به منظور «درمان سرفه» ابتدا باید علت ایجاد سرفه را شناخت. سرفه گاهاً ارادی یا بر اثر برخی بیماری ها ایجاد می شود. بدن به منظور دفع ترشحات مخاط از ریه و مجاری تنفسی و باز کردن مسیر تنفس، از سرفه استفاده می کند. اگر طول روز سرفه به تعداد زیاد صورت گیرد باید آن را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد؛ درمان سرفه به روش های خانگی و طبی انجام می شود با ما همراه باشید.
هنگامی که جسمی خارجی از طریق استنشاق وارد مجاری تنفسی می شود مکانیزم دفاعی بدن سرفه را شروع می کند تا بر اثر انقباض عضلانی مسیر تنفس تخلیه شود. علت های زیادی برای شروع سرفه وجود دارد که در زیر به برخی از علل مهم آن اشاره می کنیم:
سرفه به طور کلی به دو صورت دیده می شود:
سرفه نوعی واکنش دفاعی است که در صورت استمرار آن باید نسبت به درمان اقدام کرد؛ راه های مختلفی برای درمان سرفه وجود دارد که درمان های خانگی شامل گیاه درمانی، و درمان های پزشکی شامل دارو درمانی است؛ با ما همراه باشید تا بهترین روش درمان را بررسی کنیم.
به منظور درمان سرفه یک سری داروهای شیمیایی وجود دارد که بیشتر به منظور بی حس کردن و تسکین مجاری تنفسی استفاده می شوند. این داروها شامل:
اغلب خانواده های ایرانی با روش های سنتی نسبت به درمان بیماری خود اقدام می کنند؛ طب گیاهی یکی از بهترین روش های درمان سرفه است. بر طبق آمارهای گرفته شده روش های زیر بیشترین تاثیر را در بهبود روند سرفه در بیمار داشته اند که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
یکی از موثرترین مواد غذایی در درمان سرفه عسل طبیعی است؛ عسل با تسکین دادن گلوی تحریک شده و صاف کردن غشای مخاطی سرفه را کاهش می دهد. عسل را می توان با موادی مانند فلفل، لیمو، شیر و دارچین ترکیب نموده و میل کنید.
غذاها و نوشیدنی های حاوی پروبیوتیک ها با دارا بودن میکروارگانیسم های خاصی در سلامتی و افزایش ایمنی و کاهش سرماخوردگی و سرفه ناشی از آن نقش مهمی دارند.
استفاده از بخور آب فایده های زیادی دارد و با رفع گرفتگی بینی، مرطوب شده مجراهای تنفسی منجر به درمان سرفه می شود.
زنجبیل، پیازچه و عسل را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و چندین بار در طول روز از آن میل کنید. این ترکیب در کاهش سرفه شدید موثر است.
دم نوش عناب و زنجبیل، جوشاندن چوب دارچین نیز بسیار مفید است.
ترکیب نعنا و ثعلب نیز می تواند برای درمان سرفه مفید واقع شود. برگ های نعنا با مرطوب کردن گلو و شکستن موکوس خاصیت شفابخشی دارد. هم چنین شما می توانید نعنا را به صورت چای و یا بخور استفاده نمایید و از اثرات مفید آن بهره مند شوید.
این گیاه برای درمان بیماری دستگاه تنفسی مفید است. مطالعات نشان می دهد برگ های آن منجر به کاهش سرفه و عفونت های سینوزیتی می شود. این گیاه حاوی ماده فلاونوئید است که با مرطول نگه داشتن گلو سرفه را کاهش می دهد و از التهاب گلو می کاهد.
این گیاه با خاصیت ضد التهابی و ضد سرفه نوشیدنی مفیدی برای درمان و بهبود بیماری است. گل ختمی را می توان جوشانیده و به صورت چای مصرف نمود. ترکیب موسیلاژی و نرم کننده این گیاه در بهبود سرفه خشک موثر است.
یکی دیگر از روش های درمان سرفه خشک و شدید دم کردن آویشن و نوشیدن دم نوش آن است.
یافته های علم پزشکی حاکی از آن است که آنزیم بروملین موجود در ریشه و میوه آناناس در درمان موثر است. اغلب این میوه های موثر در درمان، با کاهش مخاط گلو و روان شدن آن به بهبود کمک می کنند.
پیشگیری بهتر از درمان!
بله درست شنیدید دستگاه ایمنی خود را تقویت کنید تا دچار سرماخوردگی و افت ایمنی و به طبع آن سرفه نشوید. سرفه یکی از بیماری هایی است که اغلب در فصل زمستان و یا در ایام بهار به دلیل حساسیت با آن مواجه می شویم. به منظور بهبود و درمان سرفه ابتدا بهتر است نوع خشک و مخاط دار و علت آن شناسایی شده سپس به درمان آن مبادرت ورزید.