پیش بینی خرید تضمینی ۱۰۰ هزار تنی گندم در مازندران

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  عزیزاله شهیدی‌فر معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن گندم امسال در این استان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود از این میزان ۱۰۰ هزار تن تضمینی خریداری می‌شود.

وی با بیان اینکه از ۴۸ هزار و ۷۴۳ هکتار مزارع گندم مازندران، ۲۵ هزار هکتار به صورت دیم و بقیه به صورت آبی کشت شده است افزود: ۲۳ هزار و ۴۲۷ هکتار در مرحله نخست و ۱۲ هزار و ۵۰۲ هکتار در مرحله دوم کودپاشی با سرک انجام شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن گندم و خرید ۱۰۰ هزار تن از این محصول امسال در استان، گفت: ۴۵۵ هکتار از مزارع گندم آبی مازندران با استفاده از کود‌های ریزمغذی عملیات محلول‌پاشی و در ۴۶ هزار هکتار از این مزارع مبارزه شیمایی با علف هرز باریک برگ و پهن برگ انجام شد.

شهیدی‌فر افزود: عملیات مبارزه با آفت سوسک سیاه در ۳۵ هکتار، مبارزه با شته در ۷۶۰ هکتار، مبارزه با حلزون در هزار و ۴۰۸ هکتار و مبارزه با موش صحرایی در هزار و ۸۰ هکتار از مزارع گندم مازندران انجام شده است.

وی گفت: مقابله با بیماری زنگ زرد، قهوه‌ای، سفیدک سطحی، سپتوریوز برگی، لکه خرمایی و فوزاریوم نیز در سطح ۲۳ هزار و ۵۰ هکتار از مزارع گندم این استان صورت گرفت.

وی افزود: ۸۰ هکتار از مزارع گندم به میزان ۵۰ درصد دچار خشکسالی و ۴۲۰ هکتار به میزان ۲۵ درصد دچار خسارت سرمازدگی شد.

حسن عنایتی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از اوایل خرداد امسال از گندمکاران مازندرانی شروع می‌شود. گفت: کشت گندم در مناطق کوهپایه‌ای در مرحله ساقه دهی و ظهور خوشه و در مناطق دشت در مرحله دانه دهی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۴۸ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی مازندران امسال به کشت گندم اختصاص یافت، افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۱۴۷ هزار تن گندم در استان تولید شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیش بینی می‌شود امسال گندمکاران ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف را به ۳۰ مرکز خرید تضمینی تحویل دهند.

عنایتی افزود: نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری بر اساس ۲ درصد افت غیر مفید و ۴ درصد افت مفید ۱۳ هزار ریال است و پرداخت بهای گندم تحویلی نیز، از طریق بانک کشاورزی صورت می‌گیرد.

وی گفت: برداشت گندم در مناطق دشت از نیمه اول خرداد و دهه سوم خرداد در مناطق میان بند و کوهپایه شروع می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: کشاورزان برای تحویل گندم خود، باید دارای معرفی نامه از سازمان جهاد کشاورزی باشند.

وسعت کشتزار‌های مازندران بیش از ۴۰۰ هزار هکتار است.

انتهای پیام/آ

خرید تضمینی گندم در مازندران