قاضی‌زاده‌ هاشمی خبر داد
کاغذ در لیست کالاهای اساسی قرار نگرفت
کاغذ در لیست کالاهای اساسی قرار نگرفتبه گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سیداحسان قاضی‌زاده‌ هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و کمیته کنترل بحران کاغذ، با اشاره به گزارش هفته گذشته رئیس برنامه و بودجه درخصوص کالاهای اساسی گفت: متاسفانه طبق این گزارش کاغذ جزء لیست کالاهای اساسی قرار نمی‌گیرد و اشاره‌ای به کاغذ نشد از این رو این ایراد و انتقاد جدی به مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد است چراکه نتوانست از حقوق مولفان و ناشران و اهالی مطبوعات صیانت کند.

نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حوزه نشر و کتاب در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب در بحرانی‌ترین شرایط به سر می‌برد، ادامه داد: بنا بر اطلاع شخصی، بسیاری از چاپخانه‌ها در حالت تعطیلی یا نیمه تعطیلی به سر می‌برند.

وی افزود: این فصل باید فصل شکوفایی حوزه نشر و چاپخانه‌ها باشد و شبانه روز کار کنند اما بعضا با شمارگان بسیار پایین خود را به نمایشگاه می‌رسانند چراکه هنوز قیمت کاغذ مشخص نشده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار پیگیری موضوع از طریق وزارت فرهنگ شده است.

وی ادامه داد: این موضوع باید در درون دولت و ستاد اقتصادی آن حل و فصل شده و کاغذ در کنار کالای اساسی و دارو قرار می‌گرفت اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در گزارش نهایی سازمان بودجه نیز کاغذ جزء کالاهای اساسی معرفی نشد.

عضو مجلس در کمیته کنترل بحران کاغذ توضیح داد: در صورت قرار گرفتن کاغذ در لیست کالاهای اساسی، مابه التفاوت ۳ هزار میلیارد تومانی که بین نرخ قدیمی ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی و ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وجود دارد برای کمک به آن تعلق می‌گرفت.

لازم به ذکر است؛سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چند روز پیش در توئیتی خبر از قرار گرفتن کاغذ در لیست کالای اساسی داده و گفته بود: «کاغذ در لیست کالاهای اساسی چون مواد غذایی و دارویی قرار گرفت و از تفاوت ارزی که دولت تامین می‌کند، برخوردار خواهد بود. برای ناشران، نویسندگان و اصحاب مطبوعات خبر خوشایندی است که دولت نیاز فرهنگی را چون نان، غذا و دارو برای کشور مهم و اساسی می داند».

انتهای پیام/

چرا کاغذ در لیست کالاهای اساسی قرار نگرفت؟