سیستان و بلوچستان قطب تشخیص تب کنگو در شرق کشور

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: بعد از انستیتو پاستور ایران با راه اندازی آزمایشگاه سی سی اچ اف در زاهدان، سیستان و بلوچستان به قطب تشخیص بیماری تب کریمه کنگو در شرق کشور تبدیل می‌شود.

 دکتر محمد هاشمی شهری  افزود: با توجه به اهمیت بیماری سی سی اچ اف، ضرورت ایجاد آزمایشگاه مولوکولار برای این بیماری احساس می‌شود که به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز مدیریت بیماری‌ها سهمیه ایجاد این آزمایشگاه را به سیستان و بلوچستان می‌دهد و از نظر بررسی نمونه‌های بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو استان قطب تشخیص در شرق کشور می‌شود.

وی بیان کرد: آزمایشگاه آنفولانزای استان هم قطب جنوب شرق کشور است و نمونه‌های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در زاهدان بررسی و تفکیک می‌شود.

شهری تصریح کرد: یکی از آزمایشگاه‌های مهم این استان آزمایشگاه سل است که قطب جنوب شرق است و از این نظر سیستان و بلوچستان رتبه اول کشوری را دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان همچنین در ادامه گفت: ۲۵۴ میلیارد تومان در قالب طرح تحول نظام سلامت به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اختصاص یافته و طرح‌های مختلف درمانی، آموزشی و عمرانی انجام شده به عنوان نمونه هم اینک بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان به ۵۲ تخت آی سی یو مجهز است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار‌های دقیق و شواهد مسلم علمی، خدمات تشخیصی و درمانی که به بیماران تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF ارایه می‌شود در دنیا کم نظیر و یا حتی بی نطیر است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه گفت: در حالی که متوسط مرگ و میر ناشی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دنیا معادل ۲۰ تا ۳۰ درصد می‌باشد، این میزان در بیمارستان بوعلی زاهدان کمتر از ۱ درصد است.

هاشمی تصریح کرد: در سال جاری شاهد راه اندازی آزمایشگاه تخصصی منطقه‌ای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در زاهدان خواهیم بود که دامنه خدمت رسانی آن استان‌های جنوب شرق کشور و حتی کشور‌های هسایه است.

انتهای پیام/گ

سیستان وبلوچستان قطب تب کنگو