نباید تجربه تلخ گذشته در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی تکرار شود

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رئیس شورای اسلامی شهر زواره  شامگاه پنج‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: یکی از کارهای مهم شورای اسلامی بحث بافت قدیم و مسئله میراث فرهنگی است.

عباس صادقی افزود: باید در درجه اول نگاه همه مسؤولان به‌سوی احیای بافت قدیمی زواره و مسیر اصلی این قسمت باشد چرا که بعضی از محلات قدیمی زواره به نوعی بوی مرگ و نیستی می‌آید و حتی در بعضی از مواقع محل استفاده برای معتادین شده و نارضایتی مردم محل را به دنبال داشته است.

رئیس شورای اسلامی شهر زواره در رابطه با تخریب بافت قدیمی و میراثی در سال‌های گذشته، بیان کرد: به دلیل عدم نگاه مثبت مسؤولان شهر در سال‌های گذشته به احیای بافت تاریخی شهر هم‌اکنون شاهد تخریب بسیاری از بافت قدیم بوده‌ایم که از لحاظ زیست و بهداشت محیط مورد آسیب دو چندان قرار گرفته است و باید مورد آزمایش و آسیب‌شناسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: مسؤولان شهر و متولیان نباید بگذاریم تجربه تلخ گذشته در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی تکرار شود و همه باهم باید درس عبرت بگیریم که با برنامه‌ای روشن به جلو رفته و با شناسایی عوامل مثبت و منفی حرکت به سمت میدان رشد را در پیش داشته باشیم.

صادقی در ادامه با اشاره به اینکه برای احیای بافت تاریخی و قدیمی و میراث شهر زواره نقشه راه باید بررسی شود و مصالح عمومی در نظر گرفته شود، اذعان کرد: خودمان را برای همه‌چیز آماده کنیم ممکن هست در مسیر احیای بافت قدیم و صنعت گردشگری در آینده انگ بی‌دینی زده شود ولی باید به این مسئله توجه نکنیم و با همکاری، یاری و مساعدت مسؤولان، بزرگان و مفاخر شهر راه و برنامه خود را به نحو احسن به جلو ببریم.

وی اظهار داشت: در بحث احیای زواره علاوه بر بافت قدیم باید توجه وافر به میراث گران‌بهای دیگر بناهای تاریخی و معماری هنر ایرانی را هم مورد اهتمام قرار دهیم.

رئیس شورای اسلامی شهر زواره عنوان داشت: از فرهیختگان، دوست‌داران میراث فرهنگی و بزرگان بخش زواره، از روستاهای دهستان سفلا به مرکزیت شهراب و روستاهای ریگستان و به‌طرف حسین‌آباد به مرکزیت تلک‌آباد درخواست همکاری و مساعدت داریم.

وی گفت: باید با دید باز و مثبت در همه‌ زمینه‌ها نگاه کنیم و این افراد را از خود بدانیم تا بتوانیم بافت قدیمی را از این حالت نجات دهیم و صنعت گردشگری را رواج دهیم، فرهنگ توریست هم باید در بخش و هم در شهر زواره جا انداخته شود.

صادقی مطرح کرد: زیرساخت‌های فرهنگی مناسب در منطقه زواره به‌وفور دیده می‌شود که نیازمند راه و نقشه و طراحی مناسب با دیدگاه و افق روشن هست که تلاش همه بزرگان بخش و شهر را می‌طلبد و کوتاهی و مسامحه به‌هیچ‌وجه پذیرفته نیست.

وی تصریح کرد: در 2 دوره که عضو شورا بودم 36 هکتار بافت قدیمی را به ثبت رساندیم که حدود 12 سال می‌گذرد و با توجه به اینکه چندین هکتار از این بافت و خانه‌های مسکونی تخریب‌شده است، اگر رسیدگی لازم نشود ما بقی آن هم مورد تخریب واقع می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر زواره بیان کرد: معاون میراث فرهنگی کشور قول دادند که هر ساخت و سازی در بافت قدیم زواره با نقشه و به‌صورت سنتی صورت پذیرد هزینه ۵۰ درصد مصالح و استادکار به مردم پرداخت می‌شود و به شرط اینکه ملک و یا خانه اجازه به ثبت رسیدن آن از سوی مالک داده شود.

وی گفت: با معاون میراث فرهنگی کشور درباره کمیته باز آفرینی (ستاد احیا‌ زواره) که باید به صورت مستقل و زیر نظر استان اداره شود، صحبت کردیم که این درخواست مورد استقبال و اجابت قرار گرفت.

صادقی در ادامه عنوان کرد: افرادی باید به مسؤولان و متولیان اجازه دهند تا پیکیر مسائل و مشکلات عدیده‌ شهر شوند و دست از تفرقه و جدایی بردارند و با کمک مردم کمک کنند تا شهر رشد کند چرا که ملت بزرگوار زواره همیشه مردمی با گذشت ونجیب و به دور از هر گونه کینه و عداوت در کنار سختی‌ها و ناملایمت‌ها زندگی را سپری کرده‌اند.

وی در پایان تاکید کرد: از رئیس پایگاه میراث فرهنگی شهر زواره به خاطر جدیت در حفظ و احیای بافت قدیمی زواره و در پی آن ترویج صنعت گردشگری در بخش زواره که فعالیت چشمگیری را داشته‌اند و همایش جایگاه زواره در توسعه پایدار را برگزار کردند، تشکر می‌کنیم.

 

انتهای پیام/م