نوشيدني‌هاي داغ باعث سرطان مري مي‌شود

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر امير حسين فقيهي، دانشيار مرکز آموزشي درماني رسول اکرم(ص) گفت: مواد اسيدي، قليايي و مواد داغ و پرحرارت ازجمله مواد آزارنده هستند که خوردن آنها باعث آزار مري و حتي زخم و سرطان مي‌شود.
وي اظهار داشت: مواد غذايي داغ به دليل حرارت زياد دستگاه گوارشي را مي‌سوزاند به طوري كه نوشيدني‌هاي بسيار داغ در صورت بلعيده شدن به مخاط حفره دهان تا معده آسيب جدي وارد و سطح بيشتري را درگير سوختگي مي‌کند.

اين متخصص گوارش و کبد تصريح کرد: مواد غذايي جامد داغ آسيب کمتري به دستگاه گوارش وارد مي‌کند و قبل از بلعيده شدن خيلي سريع مي‌توان آن را از حفره دهان خارج کرد.

وي اضافه كرد: مواد جامد بسيار داغ در صورت بلعيده شدن به مري و معده آسيب جدي وارد و باعث سوختگي شديد دستگاه گوارش مي‌شود.

اين متخصص گوارش و کبد با بيان اينکه سرطان مري در شمال کشور به دليل خوردن چايي داغ شيوع بيشتري دارد گفت: بر اساس مطالعات انجام شده سرطان مري با خوردن چاي داغ به دليل سوختگي و تغيير ژن‌ها ارتباط مستقيمي دارد.

وي افزود: به منظور پيشگيري از انواع سرطان هاي دستگاه گوارش، فرهنگ درست غذا خوردن و نوشيدن بايد در سنين کودکي در خانواده‌‌ها نهادينه شود.

فقيهي اظهار داشت: همچنين مادران هنگام غذا دادن به کودکان بايد ماده غذايي را امتحان کنند تا بر اثر داغ بودن به دستگاه گوارش کودک آسيب نرسد./ح