رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان سمنان؛
نظارت 25 اکیپ دامپزشکی سمنان بر ذبح قربانی در ماه محرم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ محسن بهرامی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان سمنان گفت: با رویکرد حفظ بهداشت عمومی و تأمین غذای سالم وحفظ سلامت مصرف کنندگان و در راستای اطمینان خاطر نیکوکارانی که در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی اقدام به ذبح دام و نذورات گوشت قربانی می کنند اکیپ های بازرسی و نظارت بهداشتی در تمامی ادارات دامپزشکی سطح استان تجهیز و ساماندهی شده اند.


وی از ساماندهی ۴۲ نفر بازرس بهداشتی در قالب ۲۵ اکیپ ثابت و سیار و همکاری ناظران ذبح شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و افزود: هماهنگی با دستگاه ها و ارگان های ذیربط از قبیل استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، مراکز بهداشت، مسئولان تکایا و هیئات مذهبی، ساماندهی و بسیج کارشناسان و بازرسان بهداشتی در قالب اکیپ های ثابت و سیار و تجهیز اکیپ ها به وسائل و تجهیزات فنی، آمادگی و هماهنگی با مدیران کشتارگاه های دام استان در خصوص پذیرش دام های قربانی، استقرار بازرسان بهداشتی گوشت در کشتارگاه های دام، استقرار بازرسان بهداشتی در مساجد، تکایا و مسیرهای اصلی حرکت دسته های عزداری و نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه دام در زمره اقدامات دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی است.

 

وی اظهارداشت: مردم باید دام زنده وسالم را از میادین عرضه دام تهیه وسایر مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از ذبح دام لاغر و دارای علائم بیماری خودداری نمایند و ترجیحا از ذبح دام در معابر و تکایا خودداری و دام زنده برای قربانی به کشتارگاه منتقل شود.


بهرامی تصریح کرد: ایجاد مکان های ذبح دام که قابل شستشو و ضد عفونی باشد توسط مسئولان هیئت ها، انتقال لاشه دام بلافاصله به کشتارگاه برای پوست کنی و آماده سازی، استفاده از سلاخان حرفه ای و آموزش دیده و مجهز به پوشش بهداشتی، قرار گرفتن لاشه قبل از مصرف در سردخانه کشتارگاه حداقل به مدت ۲۴ ساعت به منظور سالم سازی لاشه و سپس قرار گرفتن در اختیار آشپزخانه برای طبخ و همچنین جلوگیری از ذبح دام سنگین گاو و شتر در معابر عمومی و تکایا و... مورد تاکید است.


انتهای پیام/م


نظارت اکیپ های دامپزشکی بر توزیع نذورات و ذبح دام در روزهای تاسوعا و عاشورا