به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بخش های مهمی از سوال های شما کاربران باشگاه خبرنگاران جوان، با کارشناسان دینی و مذهبی مطرح شده و شما می توانید پاسخ های خود را پیرامون احکام شرعی سحر و جادو در اینجا دریافت کنید.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی شهرباف سخنران و کارشناس امور دینی و مذهبی در خصوص احکام شرعی سحر و جادو گفت :با نگاهی فقهی به مبحث سحر و جادو درواقع باید دید که این مقوله در قرآن و یا در دستورات اسلام آمده است، یا نه؟ آیات بسیاری در قرآن کریم درباره سحر و جادو وجود دارد، اما تاکید نکرده است.
پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «سحرو جادو» توسط حجت الاسلام شهرباف کارشناس مذهبی داده شده که به شرح زیر است.
تا چه اندازه این مبحث در قرآن صحت دارد؟
در قرآن کریم آیات بسیاری درباب اشاره به وجود سحر و جادو شده است، نه به این معنا که تایید کرده باشد. به طور مثال ما در آیاتی درباره حضرت موسی (ع) و فرعون در قرآن داریم که از جانب حضرت موسی (ع) آمده است. آیات 102 سوره بقره «وَ اتَّبَعُوا ما تَتْلُوا الشَّياطينُ عَلي مُلْکِ سُلَيْمانَ وَ ما کَفَرَ سُلَيْمانُ وَ لکِنَّ الشَّياطينَ کَفَرُوا يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَ ما أُنْزِلَ عَلَي الْمَلَکَيْنِ بِبابِلَ هارُوتَ وَ مارُوتَ وَ ما يُعَلِّمانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّي يَقُولا إِنَّما نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلا تَکْفُرْ فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُما ما يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ زَوْجِهِ وَ ما هُمْ بِضارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ يَتَعَلَّمُونَ ما يَضُرُّهُمْ وَ لا يَنْفَعُهُمْ وَ لَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَراهُ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ وَ لَبِئْسَ ما شَرَوْا بِهِ أَنْفُسَهُمْ لَوْ کانُوا يَعْلَمُونَ» در قرآن کریم اشاره به صحبت کردن سلیمان نبی (ع) با ورود شیاطین به مردم دارد، لذا از این آیه می توان به چند صورت استفاده کرد، اول اینکه سحر و جادو وجود دارد و در مقابل حقانیت خداوند، باطل است.
تفحص هم در مورد سحر و جادو حرام است؟
سحر، جادو و طلسم در مقابل حق باطل است و اسلام تایید نمی کند، چراکه این مقوله از تعالیم شیطانی است.
برای رهایی از سحر و جادو چکار کنیم؟
سحر، جادو و یا دعا گاهی به واسطه نوشتن، خواندن و یا دمیدن صورت می گیرد، ما در مورد سوره فلق داریم که اگر کسی به نیت کس دیگر و یا کاری آن را به شخص مقابل بدمد، گره و یا چالشی را به آن کس دمیده است، البته به این اعتبار که امری مفید باشد.
در قرآن آیات قرآن کریم به دو سوره ناس و فلق اشاره شده که سوره فلق برای دفع سحر و جادو و سوره ناس برای دفع وسوسه و وسواس آمده است.
می خواستم بپرسم نظر اسلام در مورد سحر و جادو چیست ؟
در وجود چنین امری شکی نیست، اما از نظر اسلام و شرعی بودن، رد شده است.
ما بعضا یکسری علوم مانند نجوم و علوم خفیه داریم که در دسترس همگان نیست، البته از جمله علوم مفید نیز هستند، ولی چون در دسترس همه افراد نیست و آگاهی نسبت به آنها کمتر است، مردم علوم خفیه را سحر می دانند. در همین باب علم مبارک جفر را داریم که اگرچه در دسترس همه نیست، اما مفید است. لذا در روایات داریم که «الناس الدعوة ما الجهل»؛ مردم نسبت به آنچه نمی دانند، دشمن هستند.
ذکر یا آیه ایی از قرآن است که تمام سحر و دعا ها وطلسم ها رو باطل کند؟
ما ادعیه های فراوانی داریم که طلسم گونه نوشته می شوند مانند احراز امیرالمونین (ع) و حرز امام جواد (ع) که اثرهای فراوانی هم دارند.
آیا بستن بخت دختر واقعا وجود دارد؟ اگر پاسخ بله است چگونه میتوان بخت دختر را باز کرد؟
اما در باب ازدواج و یا طلسم بستن بخت و ازدواج باید بگویم که امروزه بسیاری از دختران تصور می کنند که بخت آنها با دعا و ...بسته شده است، و این در صورتی است که به جزای اعمال هر فرد مربوط می شود، وسواس زیاد به روی انتخاب ها و یا ایراد گرفتن از خواستگارها، باعث بسته شدن دربهای رحمت و برکت می شود و این امر هیچ وابستگی به سحر و جادو ندارد.
اصلا تحقیق و تفحص در مورد سحر و جادو حرام است؟ اگر سحر و جادو در راه درست انجام شود باز هم حرام است؟ کار این دعا نویس های سحر و جادو، شرعی و قانونی است؟
سحر حرام است و در زمره گناهان کبیره قرار دارد، اگر هم کسی آن را حلال بداند و یا ساحر باشد، کافر تلقی می شود، از این روی هرکسی کم یا زیاد از معلمان باشد، کافر است.
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) ثَلَاثَةٌ لَا یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ مُدْمِنُ خَمْرٍ وَ مُدْمِنُ سِحْرٍ وَ قَاطِعُ رَحِم»؛ رسول خدا(ص) فرمود: سه طایفه وارد بهشت نمیشوند؛ دائم الخمر، کسی که شغلش ساحری است، و کسی که پیوند خویشاوندى را بریده باشد.
چگونه می شود فردی که دعایی شده است را آن دعا را باطل کرد ؟
علاوه بر سوره ناس و فلق 2 دعای دیگر به نام آیات سخره از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که برگرفته از آیه 54 سوره اعراف «إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَالأمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ (٥٤)» است که مداومت در خواندن آن باعث دفع بلایا و یا سحر و جادو می شود.همچنین دعایی دیگر نیز شیخ عباس قمی در حاشیه کتاب مفاتیح الجنان در همین باب آورده است که باید به روی پوست آهو و طبق شرایط ذکر شده در این کتاب انجام شود.
افراد سود جو را در زمینه سحر و جادو چطور بشناسیم؟
تشخیص چنین افرادی مشکل است، اما در نهایت اگر کسی مسیر اولیاء، اهل بیت (ع) و کلام الهی و وحی را بیان کند، دلیل بر حقاقیت است و در غیر ا ین صورت امری شیطانی و حرام است.
مراکز معتبری که می توانند در زمینه شکستن سحر و جادو فعالیت کنند داریم؟ اگر داریم معرفی بفرمائید؟
این علم و یا علوم چون جزو علوم خفیه هستند و آگاهی نسبت به آنها کم است، نمی توانیم توصیه ای برای انجام این امور داشته باشیم.
انتهای پیام/