دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ؛
چهارده درصد کل صنایع خراسان رضوی در حوزه صنایع غذایی

چهارده درصد کل صنایع خراسان رضوی در حوزه صنایع غذایی استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد  فیروز ابراهیمی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در اولین نشست از سلسله نشست‌های بررسی و چالش‌ها و فرصت‌های صنایع غذایی در خراسان رضوی که با رویکرد ضرورت برندینگ صنایع غذایی استان در حوزه خلیج فارس گفت: مجموع میزان صنعت غذا در خراسان رضوی معادل ۱۴ درصد کل صنایع استان است و در ۱۶ قلم صنعت غذایی در استان از ۵ تا ۱۸ درصد رشد داشته‌ایم که ۴ قلم آن جزو برترین‌های کشوری معرفی شده‌اند.

وی افزود: صنایع غذایی کشور ۹۹۰۸ کارخانه و استان ۷۷۷ واحد صنایع غذایی ومعادل ۷.۸ درصد کشور، با میزان سرمایه‌گذاری ٣٠ هزارو ٢۶٣ هزار میلیارد تومان شده است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ۱۶۸۱ میلیارد تومان و معادل ۵.۵ درصد کشور، همچنین میزان اشتغال صنعت غذا در کشور ۳۶۴ هزار ۵۹۸ نفر و در استان ۳۸ هزار و ۵۹ نفر و معادل ۱۰۴ درصد کشور بوده و خراسان رضوی با بیش از ۳۸ هزار شغل در این صنعت به قطب صنعت غذایی تبدیل شده است.

فیروز ابراهیمی افزود:همچنین در حوزه دارویی هم ۴۳۵ واحد در کشور و ۴۱ واحد در خراسان رضوی با ۹.۴ درصد میزان کشوری، ۲۲۷۶ سرمایه‌گذار در کشور و ۱۴۷ سرمایه‌گذار در استان با ۶.۵ درصد میزان کشوری و ۲۵ هزار اشتغال در کشور و ۱۶۸۱ اشتغال در خراسان رضوی با ۶.۷ درصد میزان کشوری همراه بودیم.

وی گفت: مجموع میزان صنعت غذا در خراسان رضوی معادل ۱۴ درصد کل صنایع استان است و در ۱۶ قلم صنعت غذایی در استان از ۵ تا ۱، ۸ درصد رشد داشته‌ایم که ۴ قلم آن جزو برترین‌های کشوری معرفی شده‌اند.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد:این صنایع به ترتیب شامل قند و شکر با ۳۳ درصد، دارو با ۱۵ درصد، روغن نباتی با ۸ درصد و رب گوجه‌فرنگی با ۵ درصد بوده است و ۵۰ درصد رب گوجه‌فرنگی و ۳۰ درصد نوشابه کشور در مشهد تولید می‌شود.

ابراهیمی با بیان تشکل‌ها حلقه واسط میان صنعت و دولت هستند، خاطرنشان کرد: قدمت تشکل‌داری در کشور بالاتر از سه دهه نیست و این سابقه در کشور‌های پیشرفته بالای ۱۵۰ سال است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۷۶ حکم تاسیس خانه‌های صنعت، معدن و تجارت صادر شد، تصریح کرد: اولین خانه در کشور در سال ۷۸ راه‌اندازی شد و امروزه این خانه‌ها در سراسر کشور تعامل و همکاری خوبی با هر سه قوه دارند و یکی از موفق‌ترین تعاملات با دستگاه قضایی در جهت حمایت از واحد‌های تولیدی بوده است و ۲۹ انجمن برتر در بخش خصوصی فعال بوده که یکی از آن‌ها خانه صنعت، معدن و تجارت است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی این آمادگی را دارد تا تعامل همکاری مطلوب را با تولیدکنندگان و کارآفرینان برتر در طرح‌ها و ایده‌هایی که بدیع و نو هستند داشته باشد و این برنامه‌ریزی به مرحله اجرا و عمل هم برسد و اگر صنعت غذا و کارآفرینان حمایت شوند با اقتصاد تک محصولی خداحافظی می‌کنیم.

ابراهیمی  افزود: مصوبه جدید بنگاه‌های تولیدی در ۲۶ فروردین ماه صادر شد و این مصوبه شاه‌بیت تصمیمات دولت در موضوع اقتصاد مقاومتی بود، اما متاسفانه ثمرات آن در پرداخت مالیات، نظام بانکی، بیمه‌ها و ... شاهد نبودیم.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: به عنوان تولیدکننده داخلی هزینه‌های سربار ۲۴ درصدی زیادی داریم در حالیکه تولیدکننده خارجی هزینه‌های سربار بسیار پایین ۵ درصدی دارد و سود ۱۲ تا ۱۷ درصدی دارد و این عدد در ایران بسیار کم بوده و در حد قیمت تمام شده بوده است.

سعید کافی نایب رئیس انجمن همگن صنایع غذایی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برندینگ در ایران با عدم موفقیت همراه بوده و باید ریشه‌های آن شناسایی شود تا در بتوانیم به درستی در مسیر رشد و توسعه برندی حرکت کنیم و ساخت و راه‌اندازی پایلوت‌های صنایع را داشته باشیم و واحد‌های صنعتی غذا به‌صورت تخصصی در دانشگاه‌ها منتقل شود.

وی افزود: باید ارزش کارآفرین در جامعه به‌خوبی تبیین شود و بسیاری از کارآفرینان با اشتغال‌زایی‌های که به وجود آوردند، موجب کاهش بیکاری و کاهش جرم شده اند.

انتهای پیام// ه. ج.


برگزاری سلسله نشست‌های بررسی و چالش‌ها و فرصت‌های صنایع غذایی در خراسان رضوی