پذیرایی از ۱۷۰ هزار زائر در بزرگ‌ترین سفره افطاری جهان اسلام
پذیرایی از ۱۷۰ هزار زائر در بزرگ‌ترین سفره افطاری جهان اسلامبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ،سید خلیل منبتی معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری با موضوع «ماه رحمت خدا و سفره‌های اکرام رضوی» که از شبکه خراسان رضوی پخش شد، گفت: یکی از صحنه‌های بسیار زیبایی که همزمان با ماه مبارک رمضان، در بارگاه منور رضوی به چشم می‌خورد سفره‌های اکرام است.

وی افزود: این سفره‌ها، یکی از بزرگ‌ترین سفره‌های افطاری است که میزبان خیل عظیمی از زائران و مجاوران است.

معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی گفت: سفره‌های اکرام رضوی، ویژه مجاوران است دعوت نامه‌ها در درب منازل تمام نقاط مختلف شهر توزیع می‌شود و علاوه بر آن ۴۰ هزار غذای گرم به مناطق حاشیه شهر و ۳۰ هزار غذای گرم در اماکن متبرکه توزیع می‌شود.

منبتی با بیان اینکه توزیع ۴۰ هزار غذای گرم در مناطق حاشیه شهر برنامه‌ریزی کلانی می‌طلبد، افزود: به منظور تسهیل در توزیع این غذا‌ها با توجه به حجم بالای آن، با مدارس در مناطق حاشیه شهر هماهنگ کردیم که یک نفر به نمایندگی در این مدارس حضور یابد و با فیش‌هایی که خادمان از قبل درب منازل آنان توزیع کرده‌اند برای ۵ نفر غذای گرم تحویل بگیرند.

وی تصریح کرد: همچنین روزانه ۱۰۰ هزار بسته شامل خرما، کیک و شیر عسل در صفوف نمازگزاران اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی، توزیع می‌شود.

معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی با اشاره به سابقه این سفره‌ها گفت: بحث تکریم زائر همواره یکی از دغدغه‌های معاونت اماکن متبرکه آستان قدس رضوی بوده  و  از سال ۱۳۷۹ خدام بارگاه منور رضوی در ایام ماه مبارک رمضان، از تعدادی زائر پذیرایی می‌کردند. این اتفاق رفته رفته گسترش یافت و تعداد بیشتری از زائران در این ضیافت حضور یافتند که حجم کار نیز بسیار بیشتر شد.

منبتی، افزود: از ابتدای سال ۹۵ به دستور تولیت جدید آستان قدس رضوی و با توجه به حکم مقام معظم رهبری در انتساب ایشان که توجه ویژه به مجاورین، افراد محروم و ناتوان و سالمندان را در دستور کار قرار دادند، روز به روز بر تعداد زائران و مجاوران افزوده شد.

وی نخستین قدم در گسترش این سفره‌های اکرام را تجهیز مهمانسرا در صحن غدیر برشمرد و گفت: این تجهیز نیاز به اعتبار سنگین داشت و از آنجایی که برای انجام هر اقدامی در کنار مضجع شریف علی بن موسی الرضا (ع) راه‌ها باز و هموار می‌شود، این مهمانسرا در اواخر سال ۹۵ به همت یکی از خیران در روز میلاد حضرت زهرا (س) احداث شد.

معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی گفت: مهمانسرای غدیر با تجهیزات به روز و مدرن که در ایران بی نظیر است همه روزه از ۲۰ هزار زائر پذیرایی می‌کند و ظرفیت پذیرایی از ۲۵ هزار نفر را نیز داراست.

منبتی با اشاره به مهمانسرای قدیمی حرم مطهر رضوی گفت: این مهمانسرا در گذشته ظرفیت ۷ هزار نفری داشت که در حال حاضر این ظرفیت به ۱۷ یا ۱۸ هزار نفر رسیده است که به صورت صنعتی و سنتی به پخت غذا می‌پردازد.

وی خاطر نشان کرد: برای تهیه این غذاها، روزانه ۱۴ تن برنج، ۱۰ تن گوشت و ۱ تن سبزی برای دو مهمانسرا آماده می‌شود؛ که باید خیلی خوب برنامه‌ریزی شود تا سر ساعت غذا را به دست مردم برسانیم.

معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی به مراحل این اقدام بزرگ و نیروهای خدمت گزار در این امر مهم اشاره کرد و گفت: این کارمراحل بسیار زیادی دارد. تعداد ۸ هزار نفر خدمه افتخاری، ۳۵۰۰ نفر نیروی ستادی در اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی و... مشغول خدمت رسانی به زائران و مجاوران در این سفره‌های اکرام هستند.

انتهای پیام//ف. ج